Početna Gradske teme U naredne dve godine stanovi za izbeglice u Veterniku i Futogu

U naredne dve godine stanovi za izbeglice u Veterniku i Futogu

Do 2020. godine 471 izbeglička porodica dobiće stan u Veterniku i Futogu, a u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Novi Sad je upravo završio konkurs za izbor porodica koje će se useliti u prvih 276 stanova u zgradama u Veterniku, čija će izgradnja početi tokom naredne godine. Rok za završetak ovih stanova je kraj 2019. godine. U januaru sledi tender za izvođača radova i ubrzo nakon toga će početi i radovi. Rang lista sa onima koji su prošli na konkursu danas je objavljena na sajtu Grada.

Novi Sad će 15. januara raspisati i konkurs za 152 stana koji će se graditi u Futogu i svim porodicama koje su sada ostale ispod crte preporučeno je da se jave na ovaj konkurs. Novac za izgradnju objekata u Futogu je već obezbeđen i očekuje se da tokom naredne godine budu pokrenuti postupci kako bi počela izgradnja tih stanova. Komesarijat za izbeglice paralelno radi na tome da se obezbede sredstva za još 70 stanova koji bi se gradili takođe u Veterniku i očekuje se da tokom naredne godine sve bude finalizovano.

Prilikom prezentacije projekta stambenog zbrinjavanja izbeglih lica rečeno je da će sve biti gotovo 2020. godine, jer je to rok koji je postavljen u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, koji zajedno sprovode Banka za razvoj Saveta Evrope, donatori, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i Jedinica za upravljanje projektima, kao i lokalne samouprave.

Izvor: 021.rs
Foto: Idejno rešenje kompleksa u Veterniku