Početna Sport Račun FK Vojvodina odblokiran posle godinu dana

Račun FK Vojvodina odblokiran posle godinu dana

0

Račun Fudbalskog kluba Vojvodina odblokiran je prvi put posle više od godinu dana, saznaje 021.rs.

Novogodišnji poklon stigao je posle 379 dana čekanja, a u FK Vojvodina za 021 poručuju da će deblokada računa omogućiti normalno finansijsko poslovanje kluba.

U protekle tri godine Voša je u blokadi provela ukupno 696 dana. Na portalu Narodne banke Srbije može se videti da je ukupan iznos blokade kluba nula dinara, ali još uvek podaci o deblokadi nisu ažurirani.

Generalni direktor kluba Darko Jevtić kaže za 021.rs da je nova uprava krajem oktobra, kada je došla na čelo kluba, obećala da će račun deblokirati do kraja godine, te da se to, u nekom slučaju nije dogodilo, funkcionisanje kluba ne bi bilo moguće.

Ovo je pozicija koja daje novo poverenje svim subjektima koji učestvuju u radu FK Vojvodina. Poverioci su ukazali poverenje i prepoznali da klub, iako potpomognut ‘Srbijagasom’ i Gradom Novim Sadom, ne bi mogao da izmiruje prethodne i novonastale obaveze da se nije izašlo iz blokade. U trenutku dolaska nove uprave iznos blokade bio je 175 miliona dinara. Mi ćemo u narednom periodu početi sa vraćanjem dugova i stabilizacijom kluba“, poručuje Jevtić.

On dodaje da je “ključni faktor u operaciji deblokade računa bio Dušan Bajatović”, te da se očekuje i finansijska pomoć Grada Novog Sada. Međutim, koliki je ukupan dug klub, to u ovom trenutku ne može da kaže.

Sigurno da očekujemo da u tandemu sa Milošem Vučevićem još više stabilizujemo priču. Koliki je iznos duga van blokade znaćemo posle revizije koju radi ‘Deloitte’, renomirana revizorska kompanija i njihov izveštaj očekujemo u januaru. Svako licitiranje u ovom trenutku bi bilo dosta neozbiljno. Sačekaćemo stručnjake da odrade svoj posao i onda ćemo transparentno izaći sa svim podacima“, navodi Jevtić za 021.rs.

Finansijska stabilnost znači i nova pojačanja za klub. Novosadski tim je u protekloj godini imao buran period. Smenjene su uprave, a treneri su se menjali kao na traci. Sada je na čelu stručnog štaba Ilija Stolica.

Sportski direktor kluba Saša Drakulić poručuje da već postoje imena koja bi mogla da se nađu u redovima “crveno-belih”, ali da se najpre mora razgovarati sa upravom kako bi se videlo kojim sredstvima se raspolaže.

Tajming nam ne ide na ruku, ipak mi već imamo pregovore sa određenim igračima, ali ne bih da govorim o konkretnim imenima. Razgovaraćemo sa upravom kluba o tome sa čime raspolažemo i onda sa tim ulazimo u razgovore. Prelazni rok kreće 15. januara i mi do tada moramo da imamo nekoliko sigurnih imena. Već smo i sa Ilijom Stolicom razgovarali o odabiru nekih igrača, ali ćemo videti da li to možemo da ispunimo ili ne. Radićemo na pitanju omladinske škole, priključivati ih prvom timu, ali ne želimo da žurimo kako ta deca ne bi izgorela. Potrebno je da ih upoznamo sa radom, ali i da ih Stolica upozna, da vidi kakve su mogućnosti“, kaže Drakulić za 021.rs.

I Drakulić i Jevtić poručuju da su ambicije kluba velike, da je cilj Evropa, ali da treba biti realan i reći da su za sastavljanje tima potrebna barem dva prelazna roka.

Mi nemamo čarobni štabić da preko noći napravimo nešto. Nama treba jedan period za malo poboljšanje, a onda u toku tog perioda da pratimo igrače, da imamo strategiju i da u roku od godinu dana napadamo prvo mesto. Ne bojimo se nikog, imamo mladog trenera koji ima ambiciju i želju za uspehom. To se sve postiže zajedničkim radom, ali to, ponovo napominjem, zahteva i određeno vreme“, zaključuje Drakulić.

Nakon odličnog starta u prvenstvu, nemiri unutar Vojvodine uticali su i na igru u prvenstvu. Klub je napustio veliki broj igrača koji su pristizali sa novim trenerima.

Na zimsku pauzu klub je otišao kao osmoplasirani na tabeli sa 33 osvojena boda. U 22 odigrana kola novosadski tim ostvario je devet pobeda, šest remija i sedam poraza. Forma im je posebno opala u poslednjih pet mečeva iz kojih je Voša izvukla samo dva boda.

Izvor: 021.rs