Početna Gradske teme Vučević o pismu vaspitačice: Sindikalni potez u nejasnom trenutku

Vučević o pismu vaspitačice: Sindikalni potez u nejasnom trenutku

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević smatra da je javno pismo jedne od vaspitačica “Radosnog detinjstva”, upućeno gradskoj vlasti, sindikalna borba koja se vodi u njemu nejasnom trenutku.

Kako kaže za 021, a u vezi sa dopisom “Hvala vam za sve” vaspitačice Antonije Glogovac, razume tešku ekonomsku i socijalnu situaciju. Ali..

Radi se o očiglednom organizovanju jednog sindikata, koji nije u ustanovi reprezentativan. Jasno je da je gospođa koja je napisala pismo članica tog sindikata, čija predsednica i komentariše situaciju. Simptomatično je da se pojavljuje u momentu kada ste imali povećanje zarada za zaposlene u ‘Radosnom detinjstvu’ za šest odsto, a poznato je da je bila doneta i odluka o povećanju plata za 10 odsto. Odjednom su u nikad goroj situaciji“, komentariše Vučević.

Vaspitačica pismo počinje zahvalnicom vlastima što nisu obezbeđeni novogodišnji paketići za decu zaposlenih u novosadskim vrtićima. Vučević kaže da ustanova paketiće ne deli već 10 godina.

Da li je nekome trebalo 10 godina da se seti da napiše pismo o tome? Od toliko zaposlenih u ustanovi, uvek će neko imati drugačije mišljenje i ima pravo da ga izrazi – isto kao što sam i ja izražavao svoje mišljenje po nekim pitanjima. Ako ja tražim da se meni ne spočitava što sam izrazio neki stav, neću ni ja njoj spočitavati ovakav sindikalni pogled. Realno mislim da je situacija u ustanovi bolja, vraćeni su ogromni dugovi, a poznato je da su cene za boravak ispod svake ekonomske cene, što utiče i na poslovanje ‘Radosnog detinjstva’ i ogromno izdvajanje iz budžeta Grada. Sve to kako Novosađani ne bi plaćali daleko skuplju cenu boravka“, navodi za 021 gradonačelnik Novog Sada.

Kako dodaje, svestan je da ljudi zaposleni u vrtićima imaju niske plate za posao koji rade i da je pismo njihova sindikalna borba za bolje uslove.

Izvor: 021.rs