Početna Gradske teme U Novom Sadu još 11 raskrsnica dobija semafore

U Novom Sadu još 11 raskrsnica dobija semafore

semafor1Novosadska uprava nastavlja sa postavljanjem semafora na saobraćajnicama u gradu.
U narednom periodu će još osam raskrsnica dobiti standardne semafore, dok će na tri prometne saobraćajnice biti postavljeni posebni pešački semafori. Gradsko veće je pre nekoliko dana saglasnost za tender za radove ili projektovanje. Sve poslove na gradnji semafora će sprovesti Zavod za izgradnju grada, odnosno uprava koja će ga naslediti pošto ovo preduzeće bude ugašeno 1. decembra.

Prema informacijama 021.rs, sledi izgradnja semafora na uglu Bulevara kralja Petra I i Ulice kraljevića Marka na Rotkvariji, uglu Temerinske i Savske na Klisi, Bate Brkića i Seljačkih Buna, odnosno Bate Brkića i Vojvode Stepe na Novom naselju. Takođe, pešački semafori će se graditi na Bulevaru cara Lazara kod ulice Banović Strahinje na Limanu, na Bulevaru Evrope kod kasarne “Jugovićevo” na Detelinari i na uglu ulica Cara Dušana i Đorđa Magaraševića na Adamavićevom naselju.

Pored izgradnje, predviđeno je da se izradi i tehnička dokumentacija za postavljanje semafora na uglu Raše Radujkova i Stojana Novakovića na Novom naselju, Preradoviće i Marina Držića u Petrovradinu, Futoškog puta i Subotičke ulice na Telepu i Bulevara Evrope i Teodora Pavlovića na Adamavićevom naselju.

Podsetimo da je ranije tokom ove godine Zavod za izgradnju grada pokrenuo postupke za postavljanje semafora na šest raskrsnica i da su ti poslovi u različitim fazama od projektovanja do gradnje. Za mnoge pomenute lokacije još od ranije postoje zahtevi građana da se na njima postavi semafor, jer su se na njima često događali udesi, dok će neke i dalje biti na čekanju.

Autor: 021.rs