Početna Danas u gradu Niko neće suvenirnicu na Keju

Niko neće suvenirnicu na Keju

0

suvinarnicaSuvenirnica na Keju i dalje neće služiti nameni za koju je predviđena, jer “Poslovni prostor” nije uspeo nikome da je iznajmi.Inače, prethodnih dana građani su na Keju mogli da vide radnike kod suvenirnice koji su iz nje iznosili stvari, ali se ispostavilo da je samo kratko poslužila sa smeštaj opreme za vojnu paradu.

U “Poslovnom prostoru” za 021.rs navode da suvenirnica nije više u nadležnosti Turističke organizacije Novog Sada sa kojom je ugovor o zakupu raskinut proletos. Ona će ponovo biti ponuđena u zakup u okviru oglasa za slobodne poslovne prostore u Novom Sadu.

Podsetimo da je suvenirnica zatvorena od 2012. godine, a radila je tek godinu dana, pri čemu je u njeno opremanje uloženo 9.000 dolara u okviru projekta “Oživljavanje obale Dunava”. Nosioci projekta bili su novosadska Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) i Agencija USAID.

Suvenirnica je zatvorena uz obrazloženje da u njoj nema uslova za rad, jer je lokal obložen staklom koje se brzo zagreva leti, a hladi zimi, i nema sanitarni čvor.

Autor: 021.rs