Početna Gradske teme U Novom Sadu korišćenje sportsko rekreativnih centara i bazena besplatno

U Novom Sadu korišćenje sportsko rekreativnih centara i bazena besplatno

0

U Novom Sadu završena je rekonstrukcije i izgradnja nekoliko bazena u užem podrčju grada i okolnim opštinama. Sredinom januara Javno preduzeće „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ natkriveni veliki bazen Sportskog centra „Sajmište“ zvanično je otvoren. Bazen će tokom zimskog perioda koristiti novosadski plivački klubovi, dok će u letnjoj sezoni, kao i do sada, biti otvoren za građane.

Od 14. januara ove godine zatvoreni bazen SPENS-a stavljen je na raspolaganje stanovnicima Novog Sada besplatno. Građani u određenim terminima, mogu besplatno da koriste bazen na SPENS-u, a akcija će trajati do 30. aprila. Zbog epidemiloške situacije i povećanog broja zaraženih od korona virusa, doneta je odluka da maksimalan broj plivača na bazenu bude 200 po smeni.

Raspored rada bazena

Bazen na SPENS-u radi u smenama, a raspored termina je sledeći: Radnim danom: – od 6.30 do 7.30h (program za poslovne ljude) – od 9.30 do 11h – od 11.30 do 13h – od 16.30 do 18h – od 19.30 do 21h

Vikendom: od 9 do 10.30h – od 11.30 do 13h – od 14 do 15.30h – od 16.30 do 18h – od 19 do 20.30h . Da biste ušli besplatno na bazen SPENS-a, potrebno je da se neposredno pred odabrani termin pojavite na blagajni bazena. Tamo svaka osoba može da preuzme po jednu ulaznicu.

Prema planu, bazeni na SPENS-u, otvoreni i zatvoreni, koristiće svi građani, dok će bazen na Sajmištu biti namenjen plivačkim klubovima, a tokom leta građanima. Bazen na Slanoj bari koristiće Vaterpolo klub „Vojvodina“ za treninge svojih igrača, ali će imati i nekoliko termina kada će biti dostupan svoim građanima.

Tokom 2022. godine počinje da se gradi kompleks bazena u Futogu, koji će biti namenjen građanima na korišćenje.

Slobodanka Brankov, saradnik za odnose sa javnošću JP “SPC Vojvodina”, kaže da od 14. januara 2022. godine zatvoreni bazeni SPENS-a rade po prvi put, od kada su počeli sa radom 1990. godine, prema novom rasporedu, koje je odobrila Uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Svakodnevno na blagajni bazena, koja se nalazi ispred ulaza na bazene, posetioci preuzimaju besplatne ulaznice. Pravilo da jedan posetilac uzima jednu ulaznicu. Izuzetak je ako odrasla osoba uzima ulaznicu za decu. U tom slučaju može da preuzme i više ulaznica.

Ulaznice se izdaju samo pre smene koja je na rasporedu. Ne može se unapred rezervisati tj. uzeti pre podne ulaznica za večernju smenu.

Najposećenije smene su od 11.30, 16.30 i 19.30 radnim danom, kao i sve smene vikendom, kada se iskoriste sve ulaznice po smeni tj. 200 ulaznica. Prve dve smene radnim danom od 6.30 i 9.30 imaju oko 150 ulaznica po smeni.

Kompleks zatvorenog i otvorenog bazena na SPENS-u ima 10 sportskih svlačionica tj. za kolektivno korišćenje i 30 kabina za presvlačenje, koje koriste građani prilikom dolaska na građanske smene.

Pošto sportske organizacije, plivački klubovi koriste natkriveni bazen na SC Sajmište, a ovaj bazen isključivo građani, postoji mogućnost da temperatura u bazenima bude viša nego ranije: u velikom bazenu je 28,5 a u malom bazenu skoro 30 stepeni C.

Izvor: nsuzivo.rs, RTV
Foto: Pixabay