Početna Gradske teme U Novom Sadu napali sina Jorgovanke Tabaković

U Novom Sadu napali sina Jorgovanke Tabaković

aleksic_kanc

Nikola Tabaković, sin guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, napadnut je ispred zgrade kancelarije “Aleksić” u centru Novog Sada jer je parkirao kola na mestu rezervisanom za vozila ove firme, čiji je vlasnik advokat Nemanja Aleksić.
Tabakoviću obezbeđenje kancelarije nije dozvolilo da tu ostane i pokušalo je da ga izvuče iz automobila, pa je on pozvao policiju. Incident se dogodio u petak po podne u Grčkoškolskoj ulici, u kojoj se nalazi sedište kancelarije novosadskog advokata, koji, pored brojnih poznatih klijenata, brani i starletu Staniju Dobrojević.

Nikola je ispričao da je nameravao da parkira automobil u kojem je bio s drugom. Kad je parkirao, nije izlazio iz kola, već je razgovarao mobilnim. U tom trenutku iz ulaza su izletela dvojica pripadnika obezbeđenja i rekla mu da ne može tu da se parkira. On je pitao: ‘Zbog čega?’ i tad je počela rasprava“, kaže sagovornik “Kurira” uključen u istragu.

Nikola je ispričao da su mu rekli da izađe iz automobila, čak su ga i povukli za ruku, ali da je odbio.
Tabaković je tvrdio da su ga ta dvojica u nekoliko navrata psovala i vređala, a da je u jednom trenutku izašao i advokat Aleksić, koji mu je rekao da mu je bolje da ide“, rekao je ovaj izvor.

Policija je dobila i snimak na kojem se vidi kako obezbeđenje i advokat Aleksić prilaze kolima i raspravljaju se s Tabakovićem. Kad je policija stigla, zatekla je samo Tabakovića.
Nikola je dao izjavu i objasnio šta se desilo. S obzirom na to da kancelarija za vikend nije radila, oni su juče pozvani radi davanja izjava“, zaključio je neimenovani izvor.

Advokat Nemanja Aleksić za 021 nije želeo da komentariše ovaj događaj. Međutim, u izjavi za “Blic”, Aleksić je rekao da ne zna ništa o ovom incidentu ali se, kako piše ovaj list, sam odao:
Nikolu Tabakovića znam iz viđenja, ništa se između nas nije dogodilo, čak ne znam ni da li sam ga uopšte video u petak“, rekao je Aleksić, iako mu uopšte nije bilo saopšteno kog dana se incident navodno dogodio. Dodao je da prema guvernerki NBS ima najdublje poštovanje, kao i da je “veliki poštovalac Srpske napredne stranke”.
Nemanja Aleksić je bio advokat i pokojnom Bati Butoroviću i optuženom članu “stečajne mafije” Miljku Živojinoviću.

Autor: Kurir, Blic