Početna Gradske teme Obeležen Dan rezervnih vojnih starešina

Obeležen Dan rezervnih vojnih starešina

dan_vojnih_staresina

Svečani prijem povodom obeležavanja 15. septembra – Dana rezervnih vojnih starešina Srbije održan je danas u Gradskoj kući. Tom prilikom, uručena su priznanja Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije, najzaslužnijim organizacijama i pojedincima, a predsednik gradske Organizacije rezervnih vojnih starešina Boško Pilipović se zahvalio predstavnicima Grada na prijemu i podršci.

Današnji dan je prilika da se podsetimo prvih članova Udruženja rezervnih oficira i ratnika, a to su bili tadašnji kralj, mnogi značajni ljudi tog vremena, kao i legendarni predsednik vojvoda Stepa Stepanović. Takođe, veoma sam ponosan na činjenicu da danas tu tradiciju nastavljaju naše škole, da nam je članstvo podmlađeno i da u Novom Sadu imamo preko 300 rezervnih vojnih starešina“, istakao je Boško Pilipović.

Osnivačka skupština Udruženja rezervnih oficira i ratnika održana je 15. septembra 1919. godine, na godišnjicu proboja Solunskog fronta. Tradiciju ovog udruženja neguje i afirmiše Savez organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije, a 15. septembar proglašen je Danom rezervnih vojnih starešina Srbije.

Autor i foto: 021.rs