Početna Gradske teme Vučević: Nisam učestvovao u bilo kakvom planiranju i aktivnostima SNS

Vučević: Nisam učestvovao u bilo kakvom planiranju i aktivnostima SNS

milos vucevic4

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je povodom dešavanja na Trgu slobode, da svako ima pravo na okupljanje i da on nije učestvovao u bilo kakvom planiranju i aktivnostima Gradskog odbora Srpske napredne stranke.
On je dodao da je iznenađen i razočaran što se predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić nije odazvao njegovom pozivu na razgovor u Gradskoj kući o stanju u gradu.

Želeo sam direktno da čujem kritike i predloge rešenja od opozicije, ali nisam imao priliku za to pošto je predsednik novosadskih demokrata taj poziv, koji sam mu uputio preko svojih saradnika, odbio. Želeo sam da mu postavim pitanja vezana za rešavanje stanja u javnim preduzećima i Predškolskoj ustanovi, međutim danas je Demokratska stranka odbila dijalog sa mnom kao gradonačelnikom. Važno je da naglasim da je Gradska kuća otvorena za sve građane, da gradonačelnik i članovi Gradskog veća neće bežati od razgovora sa opozicijom i da je naša dužnost da Gradska kuća uvek bude otvorena prema svima. Moja je obaveza i potreba da razgovaram sa predstavnicima opozicionih političkih partija u gradu, koje su, iako opozicija, isto tako predstavnici građana Novog Sada. Nadam se da će se gospodin Krstonošić udostojiti da o svim temama sledeći put otvoreno razgovara sa mnom, jer lako je držati konferenciju za medije i na nedeljnom nivou pisati nebulozna saopštenja za javnost, a teže je izgleda opoziciji direktno suočavanje u otvorenom dijalogu uz iznošenje činjenica i ukrštanje argumenata. Voleo bih da pitam Veljka Krstonošića, ako Demokratska stranka ima rešenja za neka od gorućih pitanja u gradu, zašto nije ista primenila dok je godinama vodila Novi Sad. Novi Sad svakako ide napred i ja sam kao gradonačelnik zadovoljan kako se situacija u gradu odvija na svim poljima. Naravno, predstoji nam još dosta posla, ali je nesporno popravljen imidž grada koji je sada prepoznatljiv kao ozbiljan kandidat za Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope i kao Grad koji ozbiljno razgovara sa stranim investitorima“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik je istakao da je, dok se odvijao skup opozicije na Trgu slobode, on vodio ozbiljne razgovore na sastanku u svom kabinetu, a da okupljanje pristalica SNS on niti je organizovao, niti je u njemu učestvovao.

Kako jedni imaju pravo da se okupe, imaju i drugi. Smatram da bi bilo bolje da smo gospodin Krstonošić i ja razgovarali, nego da se bilo ko okuplja po trgovima. Svako ima pravo da ispolji slobodu mišljenja, ali je u ovoj situaciji delotvornije da političari neposredno razgovaraju i da postoji otvoren dijalog. Zato ne razumem bekstvo predstavnika Demokratske stranke od neposrednog razgovora, kao i ovaj način komunikacije. Cenim da je odbijanje poziva na razgovor sa gradonačelnikom jedan neobičan politički potez opozicije“, rekao je Miloš Vučević.

On je na pitanje 021.rs kako gleda na to što su bili prisutni direktori JKP, kao i drugi članovi SNS-a koji su zaposleni na javnim funkcijama, ponovio da on nije učestvovao u okupljanju aktivista SNS, jer stranka ima i druge funkcionere, a on je kao gradonačelnik bio na svom radnom mestu i da dok je na toj funkciji nikada neće dozvoliti da se napredak Novog Sada spreči.

Autor: 021.rs