Početna Gradske teme U Novom Sadu održan peti, najmasovniji “Protest protiv diktature”

U Novom Sadu održan peti, najmasovniji “Protest protiv diktature”

0

Više hiljada studenata i mladih, penzionera i drugih građana Novog Sada krenulo je juče oko 18.30 u petu protestnu šetnju “Protiv diktature”, poručivši na početku da protesti neće prestati dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Protest je počeo minutom ćutanja za pilote Vojske Srbije, koji su na jučerašnji dan izgubili život.

Kako je istakao reporter N1, protest u Novom Sadu bio je najmasovniji do sada. I pored lošeg vremena okupilo se između tri i četiri hiljade građana, a novi su se stalno pridruživali kako se kolona kretala.

Protesta danas u Novom Sadu neće biti, a organizatori su pozvali okupljene da se u subotu u 12 pridruže svojim kolegama u Beogradu i protestu vojske i policije. Kažu da to nije odgovor na najavljeni kontramiting jer bi ga, kako kažu, ionako ignorisali.

Pored uobičajenih transparenata, demonstranti su juče nosili i transparente “Srbija se umiriti ne može”, “Srbija nije Vučićeva prćija”, “Dok vladaju amateri, stradaju proleteri”, “Neću da budem jeftina radna snaga”, “RIK – republička izborna krađa”.

Student Miran Pogačar pozvao je sve da se pridruže sutrašnjem protestu sindikata vojske i policije u Beogradu.

Radio-voditelj Daško Milinović, iz Inicijative “Spasimo Kinesku četvrt” i kolektiva Društveni centar, rekao je da je gradska vlast u Novom Sadu još jednom pokazala da ne haje za mišljenje građana, pošto je odbacila sve njihove primedbe na plan regulacije Kineske četvrti, u kojoj su razni alternativni kulturni sadržaji.

Na čelu kolone građani su nosili velike transparente “Protiv sistema”, “Stop Vučiću” i “Sačuvajmo Kinesku četvrt”. Jedan od velikih transparenata nosili su penzioneri, a na čelu kolone su išli dobošari.

Izvor: N1
Foto: Protiv diktature i sistema Novi Sad/Facebook