Početna Gradske teme U Novom Sadu počela podela solidarnih paketa

U Novom Sadu počela podela solidarnih paketa

0

U Novom Sadu počela je podela solidarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama za penzionere, čija su primanja niža od 15 hiljada 113 dinara.

Ukupno 240 najstarijih sugrađana sa najnižim primanjima i ove godine dobili su pravo na solidarne pakete pomoći u vrednosti od 4.958 dinara, u kojima se nalaze osnovne životne namirnice, ali i sredstva za održavanje lične higijene.

Prilikom utvrđivanja rang liste za dodelu solidarne pomoći, prednost su imali samohrani korisnici i oni kojima je penzija jedini izvor prihoda, kao i godine života.

“Kriterijumi za dobijanje paketa su da penzija ne prelazi 15.113dinara, da ukoliko bračni par podnosi da onda može da dobije jedan a ne oboje ili u slučaju da imaju isti broj bodova onda dobija onaj koji je stariji penzioner.Da li je ove godine drugačije organizovana podela paketa? Jeste, u odnosu na prođlu godinu je sasvim drugačije i mise toga pridržavamo, malo nas je to omelo ali stigli smo da završimo sve kako treba”, rekao je Siniša Brankov, potpredsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada.

Fond Pio je za ovu namenu izdvojio gotovo milion i 200 hiljada dinara, a podela paketa organizovana je u skladu sa epidemijskim merama.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay