Početna Gradske teme U Novom Sadu počeo da radi konzulat Austrije

U Novom Sadu počeo da radi konzulat Austrije

0

Konzulat Austrije u Novom Sadu počeo je juče da radi. Kancelarije konzulata su u Partizanskoj ulici br. 27. Njegova nadležnost odnosi se na teritoriju Vojvodine, a cilj je doprinos razvoju bilateralne saradnje Austrije i Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je na svečanosti povodom početka rada da Novi Sad otvaranjem ovog konzulata dobija još jednu čvrstu kariku u procesu saradnje Austrije i naše države.

– Današnji datum nije lak za nas u istorijskom kontekstu, ali moramo da gledamo u budućnost i da kreiramo još bolju saradnju osnaživanjem ekonomskih odnosa i privlačenjem investicija, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za mlade naraštaje da ostanu u Srbiji – rekao je Vučević.

Ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti je istakao da će dve zemlje i ubuduće sarađivati u privredi i kulturi, dodavši da konzulati odlično služe bliskijem povezivanju dva naroda, otvaranju novih mogućnosti za saradnju i doprinose boljem uzajamnom razumevanju. Dodao je da mu je posebno zadovoljstvo što je ovo drugi počasni konzulat Austrije u Srbiji, posle onog koji je otvoren 2017. u Nišu.

Počasni konzul Austrije u Novom Sadu Zoran Tadić se zahvalio svima na pruženom poverenju i izjavio da je cilj njegovog rada povezivanje dve zemlje, intenziviranje saradnje u opštem interesu i negovanje tradicionalno dobrih srpsko-austrijskih odnosa.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay