Početna Gradske teme U Novom Sadu prethodnog dana sedam novih slučajeva Covida 19

U Novom Sadu prethodnog dana sedam novih slučajeva Covida 19

Prethodnih dana u Novom Sadu se beleži blagi rast broja zaraženih virusom korona i samo u utorak, 28. aprila, do 14 časova, zabeleženo je sedam novih slučajeva, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović – Batut”.

Za poslednje dve nedelje u Novom Sadu je zaraženo 29 ljudi. Prethodno je, od početka epidemije 6. marta do 14. aprila, registrovano 85 obolelih.

Među obolelima u protekle dve nedelje je 17 žena i 12 muškaraca i pretežno je reč o radno sposobnom stanovništvu, samo petoro obolelih je starije od 65 godina, dok dece nema.

Najmlađi oboleli ima 17 godina, a najstariji je 96-ogodišnja žena.

Šestoro obolelih je u 20-im godinama života, četvoro ima između 30 i 40 godina, u petoj deceniji je njih petoro, dok je šestoro pedesetogodišnjaka.

Troje obolelih je u šezdesetim godinama, jedan ima preko 70, starijih od 80 godina je dvoje, dok jedan ima više od 90 godina.

Napomenimo da ni novosadski ni pokrajinski krizni štab ne iznose podatke o zaraženima i preminulima od Covida 19 u Novom Sadu, kao ni o broju testiranih osoba, kao što to rade neke lokalne vlasti u Srbiji.

Podaci koje Batut od nedavno redovno iznosi na sajtu otvorenih podataka o Covidu 19 u Srbiji za sada su jedini zvanični podaci o zaraženima iz Novog Sada, ali treba uzeti u obzir da se oni unose po mestu prebivališta iz lične karte obolelog pa, pošto u Novom Sadu ima dosta stanovnika iz drugih mesta, obolelih koji žive u gradu verovatno ima i više.

U samoizolaciji se, prema podacima MUP-a, u Novom Sadu sada nalazi 286 ljudi. Taj broj nastavlja da se smanjuje, pošto je prethodno bio na nivou od oko 700 osoba, a ranije i više, zbog velikog broja onih koji su na početku epidemije došli iz inostranstva.

Izvor: 021
Foto: Unsplash