Početna Gradske teme U Novom Sadu veća potražnja za brašnom, testeninom i toalet papirom

U Novom Sadu veća potražnja za brašnom, testeninom i toalet papirom

U velikim trgovinskim objektima u Novom Sadu primetno je da Novosađani u većim količinama kupuju pojedine osnovne životne namirnice, kao i toalet papir.

Obilazeći najveće supermarkete u Novom Sadu, reporter “021” primetio je da je veća potražnja za brašnom, testeninama i toalet papirom, a u pojedinim se više traže i šećer, ulje, smrznuta i konzervirana hrana, kao i ubrusi i vlažne maramice. Svuda je primetno da na policama ima manje kućne hemije, posebno sredstava za čišćenje, dok nigde nema Asepsola.

Kako smo se uverili, sve trgovine su snabdevene svim ostalim proizvodima, ali se mogu videti i prazni rafovi, jer radnici ne uspevaju da ih sve ponovo popune zbog potražnje. Radnici su ispričali i da nema gužvi i svađa među mušterijama, kao ni bilo kakve panične kupovine, mada je primetno da se kolica mnogo više pune određenim proizvodima.

Dodajmo da u Novom Sadu vlada nestašica zaštitnih maski.

Dovoljno zaliha i sirovina za proizvodnju

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da zaliha jestivog ulja, brašna, šećera i vode ima dovoljno i da nema razloga da građani kupuju i skladište velike količine osnovnih životnih namirnica. Čadež je rekao da je prethodnih dana porasla potražnja i poručio da su nadležni u redovnoj komunikaciji sa proizvođačima i da su svi oni danas potvrdili da nema razloga da se roba skladišti u kućama.

– Svega toga ima dovoljno i biće dovoljno. Sirovina ima i, što je najvažnije, nijedan proces nije ugrožen kad je u pitanju proizvodnja, to je osnovna poruka – rekao je Čadež.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay