Početna Gradske teme U novosadske vrelovode biće uloženo milijardu 70 miliona dinara

U novosadske vrelovode biće uloženo milijardu 70 miliona dinara

Novosadska toplana uveliko se priprema za predstojeću grejnu sezonu. Rekonstrukcija vrelovoda u ulici Mileve Marić na Novom Naselju počela je danas, a radovi su i na Bulevaru oslobođenja, kao i u delu Podbare. Ove godine Toplana će u revitalizaciju vrelovoda uložiti milijardu 70 miliona dinara.

Pripremni radovi za zamenu dotrajalih cevi vrelovoda u Ulici Mileve Marić na Novom Naselju, počeli su danas. Obeležena je trasa vrelovoda, a stigle su i mašine za kopanje. Biće zamenjeno dva i po kilometra cevi, a rok za završetak radova je 20-ti avgust. Sa novim vrelovodom u zimu će ući i stanari ulice Stanoja Stanojevića, gde radovi uveliko traju.

– Počinjemo sa rekonstrukcijom 850 metara trocevnog vrelovoda na Novom Naselju, tačnije u Ulici Mileve Marić, od broja 7 do broja 66, prilikom čega će biti zamenjeno čak 2.550 metara cevi. Zbog ovih radova privremeno je stupila izmena režima saobraćaja, tačnije ulica Mileve Marić postaje jednosmerna u pravcu ka Bulevaru kneza Miloša – kaže Ivana Stanimirović portparolka JKP “Novosadska toplana”.

Za predstojeću grejnu sezonu Novosadska toplana priprema i vrelovod na Podbari. U toku je rekonstrukcija u bloku ulica Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Šumadijske. Zbog radova privremeno je zabranjen saobraćaj u delu Trga republike, a ulica Miloša Bajića postala je privremeno slepa ulica. Rekonstrukcija vrelovoda na Podbari trebalo bi da bude završena sredinom avgusta.

Krajem prošlog meseca počela je i rekonstrukcija vrelovoda na Bulevaru oslobođenja. Biće obnovljeno 550 metara trase vrelovoda, a radovi bi trebalo da budu završeni u drugoj polovini jula.

Milijardu i 70 miliona dinara je izdvojeno ove godine samo za radove na rekonstrukciji i revitalizaciji vrelovodne mreže, uverili smo se godinama unazad da su radovi na vrelovodnoj mreži najzaslužniji odnosno najzahvalniji za nesmetanu kontinuiranu isporuku toplotne energije.

– Radiće se još tokom leta, u drugoj polovini narednog meseca radićemo u samom centru grada, dakle krećemo od ulice Modene, preko Žarka Zrenjanina, ulazimo u Stražilovsku ulicu, sve do Radničke ulice radićemo i na Bulevaru cara Lazara, u planu je i Kineska četvrt, kao i Klinički centar – kaže Ivana Stanimirović, portparolka JKP “Novosadska toplana”.

Zbog radova na Bulevaru oslobođenja zabranjeno je skretanje desno u Futošku ulicu, a od subote, 16-og juna, biće zatvoren i prelaz preko Futoške ulice u zoni radova.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs