Početna Gradske teme U novosadskom sudu počeo obnovljeni proces petorici okrivljenih za prodaju droge

U novosadskom sudu počeo obnovljeni proces petorici okrivljenih za prodaju droge

0

U novosadskom Višem sudu počeo je obnovljeni proces petorici okrivljenih za prodaju droge, koji su početkom godine prvostepeno osuđeni na ukupno 36 godina zatvora.

Beograđanima Goranu Joviću, Miodragu Nikoliću, Zoranu Simiću, kao i Subotičanima Vlatku Filiposkom i Obradu Đinoviću, sudi se zbog prodaje kokaina i marihuane. U optužnici se navodi oko 100 grama kokaina i ukupno oko pet kilograma marihuane.

Kako prenosi “Dnevnik”, nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu, u ponovljenom postupku, pred većem kojim predsedava sudija Srđan Savić, svedočili su operativci koji su učestvovali u akciji hapšenja osumnjičenih, kao i forenzičari.

Operativac MUP-a, koji je opisao kako je tekla akcija hapšenja u Novom Sadu, rekao je da je to bilo kod jednog tržnog centra i da je osumnjični tom prilikom izvadio zamotuljak iz džepa trenerke u kojem je, po njegovoj proceni, bilo oko 100 grama kokaina.

Optuženi su prethodnom presudom bili osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne – Goran Jović na devet godina zatvora, Miodrag Nikolić na osam, Zoran Simić i Vlatko Filiposki na po šest, a Obrad Đinović na sedam godina i šest meseci.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay