Početna Gradske teme U ovoj godini najviše novca biće izdvojeno za saobraćajnice

U ovoj godini najviše novca biće izdvojeno za saobraćajnice

U ovoj godini će, iz gradskog budžeta, za održavanje objekata putne privrede biti izdvojeno više od 1,2 milijarde dinara.

Kako prenosi Dnevnik, od tih para, 46,5 miliona obezbeđeno je iz namenskog prihoda od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, dok će šest miliona dinara biti finasirano iz naknade za promenu namene obradivog poljoprivrednog zemljišta i drugih para ostvarenih od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta, odnosno objekata u državnoj svojini.

Oko 683,8 miliona dinara, namenjeno je za održavanje saobraćajnica, dok je za održavanje puteva u zimskim uslovima predviđeno nešto više od 321 miliona. Po 55 miliona dinara planirano je za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, dok je za održavanje trotoara, biciklističkih staza i rekreativnih površina opredeljeno 20 miliona. Za održavanje kolovoza, pešačkih staza i platoa na Petrovaradisnkoj tvrđavi predviđeno je milion i po dinara, dok će za nekategorisane puteve biti izdvojeno šest miliona.

Putarima 40 miliona dinara iz gradske kase

Za realizaciju Programa investicionih aktivnosti JKP „Put”, odnosno za kapitalne subvencije, planirano je 39,9 miliona dinara iz gradske kase. Od tog novca, za kupovinu dva kamiona biće izdvojeno 21,4 milion dinara, dok je za tri posipača soli namenjeno 14 miliona, kao i 4,5 miliona za kupovinu raonika, odnosno daske za sneg.

Ukoliko predviđena svota ne bude dovoljna za realizaciju investicija, koju će nadzirati Gradska uprava za saobraćaj i puteve, ostatak će obezbediti JKP „Put”.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay