Početna Gradske teme U planu sanacija šetališta u Dunavskom parku, zameniće se česma i ograda...

U planu sanacija šetališta u Dunavskom parku, zameniće se česma i ograda oko jezerceta

0

Druga faza rekonstrukcije Dunavskog parka, koja obuhvata sanaciju staza, zamenu česme, postavljanje novih klupa i druge radove, mogla bi da usledi u narednim mesecima.

Gradsko zelenilo je u potrazi za firmama koje će obaviti ovaj posao u novosadskom spomeniku prirode, vredan oko 125 miliona dinara.

Ukupna površina koju obuhvata park je oko 5,6 hektara, dok šetalište zauzima skoro petinu površine celog parka. Partnerno uređenje podrazumevaće i zamenu i instalaciju novih ograda oko jezera u parku – niža ograda, slična postojećoj postaviće se na isto mesto kod pristupa jezeru, dok će s drugih strana biti postavljena viša, transparentna ograda, navodi se u dokumentaciji Zelenila za ovu nabavku.

Potrebno je urediti rampe uz stazu i stepeništa na ulazima u park (pojedini ulazi već su prilagođeni osobama sa invaliditetom).

Ukupan posao ne bi trebalo da traje duže od šest meseci. Rok za podnošenje ponuda zainteresovanih kompanija je 8. novembar.

Podsetimo, rekonstrukcija Dunavskog parka već neko vreme se najavljuje i očekuje. Ovog leta je završena rekonstrukcija jezerceta, kanalizacije i sistema za zalivanje bez nekih velikih promena u izgledu samog parka, a za posao je bila angažovana firma “Irina 2009 MM” – koja se pretežno bavi unutrašnjim dizajnom.

Izvor: 021.rs
Foto: pixabay