Početna Gradske teme U septembru otvaranje fabrike BMTS technology u Novom Sadu

U septembru otvaranje fabrike BMTS technology u Novom Sadu

0

Fabrika za proizvodnju turbo punjača počeće da radi u septembru ove godine, u hali koja je u Novom Sadu, u industrijskoj zoni Sever 4, izgrađena za osam meseci.

“U oktobru prošle godine smo ovde bili, za osam meseci je sagrađena ova fabrika od 25.000 kvadrata”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, prilikom posete fabrike BMTS technology, čiji je partner kompanija CTP.

Ova fabrika sada zapošljava 74 radnika, a plan je da bude zaposleno ukupno 500 ljudi.

“Ovde će, osim proizvodnje, biti otvoren Istraživački centar, koji će uposliti 50 inženjera. Ova fabrika, izgrađena na zemljištu koje je CTP kupio po punoj ceni, a gde je potom stigao najveći proizvođač turbo sistema u celoj Evropi, značajna je investicija ne samo za Novi Sad i Vojvodinu, nego za celu Srbiju”, izjavio je Vučević.

On je rekao da se nada da će uskoro i na zemljištu preko puta fabrike BMTS technology, površine 25 hektara uskoro, takođe, biti izgrađene nove fabrike.

Direktor kompanije BMTS technology Gunter Semea rekao je da su Novi Sad izabrali nakon dužeg istraživanja u različitim državama.

“Zbog povoljnijeg potencijala, odlične infrastrukture i podrške države i Grada Novog Sada, odlučili smo se za Novi Sad, a pronašli smo i odličnog partnera CTP invest”, rekao je Semea, najavljujući proširenje kapaciteta, kao deo poslovne strategije u budućnosti.

Direktor CTP investa za Srbiju Vlatko Đuriček rekao je da fabrika u Novom Sadu ima 12.500 kvadrata, gde će na 10.000 kvadrata biti smešteni pogoni, a na preostalih 2.500 kvadrata kancelarije.

Izvor: Tanjug, RTV
Foto: Printscreen