Početna Gradske teme Zatvoreni bazeni na Spensu na remontu do jeseni

Zatvoreni bazeni na Spensu na remontu do jeseni

Radovi na rekonstrukciji olimpijskog zatvorenog bazena na Spensu biće gotovi 1. septembra, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je dodao i da se sa radovima nije moglo čekati, jer je stanje bilo alarmantno.

– Nažalost, bazen je imao teškoće u funkcionisanju još od 1999. godine, dakle samo devet godina nakon izgradnje. Zajedno sa ministarstvom i Vladom krenuli smo u realizaciju investicije, radi se prva faza, a vredna je 110 miliona dinara. Ne rade se samo školjka i instalacije ispod bazena, već i plažni deo, srediće se toaleti, svlačionica, ulazni deo, a biće obezbeđena i rampa za osobe sa invaliditetom na malom bazenu – kazao je Vučević novinarima prilikom obilaska radova.

On je naveo i da Grad sa Fakultetom tehničkih nauka i Evropskom bankom za obnovu i razvoj priprema projektno-tehničku dokumentaciju kompletne obnove SPENS-a, pa da sledećeg leta to preda Vladi i konkuriše u Programu Srbija 2025.

– Takva obnova podrazumeva rekonstrukciju krova, fasadnog omotača, stepeništa, rashladnih sistema, hala, instalacija, kao i rasvete. SPENS mora biti energetski održiviji, prema aktuelnim podacima, on mesečno troši po pet miliona dinara za vodu, struju, grejanje, i to je jako teško održavati – naglasio je Vučević i istakao da obnova SPENS-a nikada nije bila bliže, s obzirom na to da će sada Grad po prvi put imati neophodnu dokumentaciju za to.

Izvor: novisad.com
Foto: Wikipedia