Početna Gradske teme U školi “Žarko Zrenjanin” postavljaju automatizovane fizičke barijere za ulazak u dvorište

U školi “Žarko Zrenjanin” postavljaju automatizovane fizičke barijere za ulazak u dvorište

0

U Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” na Limanu postavljaju se automatizovane fizičke barijere za ulazak u dvorište. “Dnevnik” piše da je reč o pilot-projektu koji se nastavlja na uvođenje identifikacionih kartica u novosadske škole. Po rečima direktora škole, Žarka Mušickog, to je još jedna od preventivnih mera kojima će se sačuvati bezbednost dece.

“Na obe strane dvorišta će biti po jedan ulaz u školu, manji i veći, koje će da pokriva kamera, a softver će beležiti svaki ulazak i izlazak. Vrema će pokazati rezultate”, naveo je Mušicki.

Po postavljanju barijera ulazak u dvorište neće biti moguć bez ID kartica, koje su šifrovane i štite lične podatke dece. Nakon što je škola prebrojala učenike, odlučeno je da veći ulaz bude napravljen na istočnoj strani dvorišta, gde je veći protok učenika, gde će biti postavljena i čekaonica za roditelje koji dođu po mlađe đake.

U Koordinacionom telu za borbu protiv nasilja u školama navode da je, zahvaljujući ID karticama i kamerama koje su postavljene u školama, do sada razrešeno nekoliko incidenata, kao i da je njihov broj smanjen.

Autor: Dnevnik
Foto: Google