Početna Gradske teme U Srbiji još šest zaraženih, ukupno 103

U Srbiji još šest zaraženih, ukupno 103

U Republici Srbiji je do 18 časova 19. marta registrovano ukupno 103 potvrđena slučaja COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 19. marta 2020. godine testirani su uzorci 20 osoba od kojih je 6 pozitivno i 14 negativno na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su dve osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 18 časova 19. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 506 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Prema poslednjim informacijama objavljenim danas, u Kliničkom centru Vojvodine nalazi se sedam pacijenata obolelih od virusa korona. Jedan pacijent je juče u poslepodnevnim satima transportovan iz Opšte bolnice u Pančevu.

U saopštenju KCV je naveo da su tri pacijenta stabilno i kod njih se sprovodi 24-časovni monitoring i intenzivno lečenje, dok se četiri smeštena u Jedinici intenzivnog lečenja.

Nad svim pacijentima obolelim od virusa COVID – 19 koji su hospitalizovani na infektivnoj klinici KCV se primenjuje dvadesetčetvoročasovni monitornig i njihovo intenzivno lečenje biće nastavljeno, zaključuje se u saopštenju.

U saopštenju nije navedeno odakle je sedmi oboleli, dok se za ostale zna da su trojica iz Kikinde i po jedan iz Bačke Topole, Bačkog Jarka i Pančeva.

Izvor: 021
Foto: Pixabay