Početna Gradske teme U srednjim školama počinje besplatni kurs pisanja blogova

U srednjim školama počinje besplatni kurs pisanja blogova

0

blogorama

U novosadskim srednjim školama uskoro počinje kurs kreativnog pisanja blogova pod nazivom “Blogerama”. Ova besplatna radionica ima za cilj približavanje kulture lepog pisanja i čitanja novosadskim srednjoškolcima, koji će imati mogućnost da se po prvi uče stvaranju blogova, video scenarija i kratkih priča.

Kao sve raznovrsniji i popularniji oblik modernog stvaralaštva, blogovanje će pomoći da se među zainteresovanim učenicima četvrtih razreda novosadskih srednjih škola razvije kreativan i kvalitetan odnos prema književnoj umetnosti i kulturi uopšte. “Blogeramu” će voditi mladi profesori srpske književnosti, koji su već angažovani na Kursu kreativnog pisanja proze, a koji se na Odesku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta održava već više od deset godina.

Organizator ovih radionica je Centar za istraživanje i popularizaciju srpske književnosti. Nastao je u okviru Odseka za srpsku književnost Filozofskog fakulteta sa ciljem da afirmiše moderne i inovativne pristupe srpskoj književnosti, pružajući istovremeno priliku saradnicima da svoja znanja prenose i van fakultetskih učionica.
“Blogerama” predstavlja prvu akciju Centra za istraživanje i popularizaciju srpske književnosti, a organizovana je u saradnji Maticom srpskom i jednom novosadskom IT kompanijom.

Autor i foto: 021.rs