Početna Kultura Danas počinje 11. Kids festival

Danas počinje 11. Kids festival

0

Lina Boskovic

Festival pod sloganom “KOJE JE BOJE TVOJ FILM”, održaće se od 19. do 25. oktobra u svim većim bioskopima širom naše zemlje. Promoterka “Mega Com filma”, Lina Bošković prisutnim novinarima iznela je sve najbitnije detalje vezane za predstojeći festival.

Ono po čemu se ovaj festival razlikuje od prošlogodišnjeg je veći broj animiranih filmova koji će se prikazivati, kao i mogućnost da se osvoje brojne i vredne nagrade koje smo spremili za naše posetioce. Konkurs ‘Mi smo glumci’ poziva sve posetioce da snime skeč iz svog omiljenog igranog ili animiranog filma u trajanju do 90 sekundi i postave video na youtube kanal i pošalju nam adresu tog filma. Tri najbolja video snimka prema glasovima publike biće prikazana pred publikom na otvaranju 11. ‘Kids festa’ nakon čega će stručni žiri proglasiti pobednika i dodeliti nagrade. Prva nagrada je tablet uredjaj za celo odeljenje“, rekla nam je Lina Bošković.

Sara Jovanovic

Ambasadorka ovogodišnjeg festivala, Sara Jovanović poručila je svim budućim posetiocima:
“Dragi drugari, dobrodošli na još jedan ‘Kids fest’. Ovo nam je 11. put da smo spremili najnovije filmove, crtaće kao i brojne zanimljivosti kako bismo mogli da se zabavljamo zajedno. Festival nam je posvećen bojama i emocijama koje one izazivaju. Moja omiljena boja je crvena jer podseća na ljubav i radost, a toga će biti jako puno u ovih sedam dana. Žuta boja je boja jeseni, ali i boja čuvenog Bamzija, hrabrog mede koji svu svoju snagu uzima iz čuvenog meda – medogroma, a kojeg ćemo gledati u filmu ‘Bamzi i grad lopova’. Svi znamo boju najpopularnijeg psa na svetu – Snupija. Sada nam samo ostaje da zajedno uživamo u svim filmovima i damo odgovor na zajedničko pitanje ‘Koje je boje tvoj film?’ Vidimo se!”

Autor i foto: NsHronika.rs