Početna Gradske teme U subotu obilazak najlepših vodopada i vidikovaca na Fruškoj gori

U subotu obilazak najlepših vodopada i vidikovaca na Fruškoj gori

Planinarsko društvo “Naftaš” u subotu, 28. aprila organizuje jednodnevnu planinarsku akciju obilaska najlepših vodopada i vidikovaca Fruške gore.

Ruta će biti: Čerević-Lipa-Lipska strana-Kozje brdo-Orlovac-Kota 535-Crveni čot-Vodopad Kozarski-Brankovac-Kobila-Kobilica-Dumbovački vodopad-Vodopad 7. izvora-Vrata raja- Stari Rakovac. Staza obilazi najlepše vodopade i vidikovce Fruške gore.

Polazak je u 7.10 časova, redovnom autobuskom linijom broj 79 za Čerević. Izlazak iz autobusa je na poslednjoj stanici u Čereviću. Autobus kreće sa MAS-a u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode. Povratak je autobusom iz Starog Rakovca po završetku akcije.

Za ovu šetnju potrebne su: dobre cipele i štapovi, odlična kondicija, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni i strmi.

Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare i imaju odličnu kondiciju. Obavezna je prijava za učesnike koji do sada nisu učestvovali na nekoj od akcija Planinarske poslastice. Dužina staze je 22 km, više od 1200 m uspona.

Na Fruškoj gori pojavili su se komarci i krpelji u većem broju, preporučuje se korišćenje nekog sredstva za zaštitu. Potrebno je poneti najmanje 3l vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Vodič će biti Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije na broj telefona 064/842-3054.

Više na internet prezentaciji društva na adresi: www.pdnaftas.org.rs

Izvor: 021.rs
Foto: Planinarsko društvo “Naftaš”