Početna Gradske teme U subotu prvi Međunarodni festival kisačkog kulena

U subotu prvi Međunarodni festival kisačkog kulena

0

Prvi Međunarodni festival kisačkog kulena biće održan u subotu, 25. februara, od 9 časova na stadionu FK “Tatra” u Kisaču, gde će posetioci imati priliku da probaju različite lokalne specijalitete, kobasice, čvarke i druge slane i slatke proizvode spravljene po viševekovnim receptima.

Manifestacija obuhvata takmičenje u pravljenju kobasica i ocenjivanje suvog fermentisanog kulena, koje će početi u 10 časova, a svečano otvaranje i kulturno-umetnički program uslediće od 11 do 12 časova. U okviru zabavnog programa, od 12 do 18 časova, nastupiće sastavi “Lađo i Đudi brend bend”, “Euro bend” i “Domino bend”, dok je proglašenje pobednika takmičenja predviđeno za 15 časova. Takođe, moguće je učestvovati kao izlagač.

Zainteresovani za takmičenje ili izlaganje i prodaju sopstvenih proizvoda učešće mogu prijaviti na brojeve 063/15-83-241 i 063/89-20-802, kao i na imejl-adresu kisacki.kulen@gmail.com.

Takmičari svoj kulen na ocenjivanje mogu predati najkasnije do petka u 22 časa. Uslov za taj deo takmičenja jeste da ekipa mora učestvovati i u pravljenju i prženju sveže kobasice ili mora biti član Udruženja građana “Kisački kulen”, koje je organizator manifestacije. Takmičarski tim treba da ima četiri člana, a cena kotizacije je 10.000 dinara. Maksimalan broj osoba za stolom može biti deset. Sve informacije moguće je pronaći u okviru najavljenog događaja na Fejsbuk stranici “Udruženje građana Kisački kulen”.

Izvor: Dnevnik.rs/B. P.
Foto: FaceBook/Udruženje građana Kisački kulen