Početna Gradske teme U toku konkurs Pokrajine za stambena unapređenja namenjen porodicama sa troje ili...

U toku konkurs Pokrajine za stambena unapređenja namenjen porodicama sa troje ili četvoro dece

0

Porodice ili samohrani roditelji koji su u poslednjih godinu dana dobili treće ili četvrto dete mogu da apliciraju za novčanu pomoć Pokrajine za kupovinu ili rekonstrukciju stana ili kuće, a kako bi imali bolje uslove za život.

U toku je konkurs Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, a zainteresovane porodice mogu da apliciraju do 17. maja.

Dodeljuje se ukupno 150 miliona dinara, a po porodici ne više od 1,2 miliona dinara.

Reč je o meri pronatalitetne politike, a pravo učešća imaju bračne i vanbračne zajednice sa decom, ali i jednoroditeljske porodice u kojima se od 1. januara 2020. godine rodilo treće ili četvrto dete.

Najmanje jedan od roditelja mora da bude državljanin Srbije i da porodica ima neprekidno prebivalište u Vojvodini najmanje pet godina. Aplikanti, prema uslovima konkursa, ne mogu da budu korisnici novčane socijalne pomoći, a najmanje jedan od roditelja mora da bude zaposlen.

Bračni par ili roditelj koji želi da dogradi ili rekonstruiše stan ili kuću treba da je vlasnik ili suvlasnik nekretnine ili da živi u zajedničkom domaćinstvu sa vlasnikom ili suvlasnikom nekretnine najmanje tri godine. Oni koji su već dobili novac po ovom konkursu prethodnih godina sada ne mogu da apliciraju.

Namene za apliciranje mogu da budu za kupovinu nekretnine ili za dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju, investiciono i tekuće održavanje postojeće nekretnine, kuće ili stana.

Podsetimo, Pokrajinska vlada je nekad izdvajala 300 miliona dinara za ovaj konkurs, ali su sredstva prvobitno umanjena za trećinu prošle godine usled epidemije, a da bi sada bili uvećani za 50 miliona dinara.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay