Početna Gradske teme U toku podnošenje zahteva za naknadu troškova prevoza srednjoškolaca

U toku podnošenje zahteva za naknadu troškova prevoza srednjoškolaca

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Novosadski srednjoškolci koji putuju u škole u mestima udaljenim do 50 kilometara od Novog Sada treba da podnesu zahtev u pisarnici Gradske kuće da bi i u drugom polugodištu dobili deo troškova mesečne karte.

Grad Novi Sad će finansirati 40 odsto troškova međumesnog prevoza, a u izuzetnim slučajevima 80 odsto, odnosno ako je đak bez jednog ili oba roditelja, dete samohranog roditelja, iz porodice koja ostvaruje pravo na dečji dodatak, izbeglo, prognano ili raseljeno lice.

Prilikom podnošenja zahteva učenici koji su to pravo ostvarili u prvom polugodištu ne treba ponovo da prilažu dokumentaciju. Oni samo treba da podnesu zahtev, navedu ime i prezime, mesto i adresu stanovanja, kontakt telefon, naziv i sedište autoprevoznika, relaciju putovanja, naziv, adresu i mesto škole koju pohađaju.

Učenici koji prvi put podnose zahtev, podnose i posebnu dokumentaciju koja je naznačena na zahtevu za povlašćeni prevoz.

Umesto gradske uprave za obrazovanje, koja je do 30. decembra 2015. godine finansirala pomenute troškove, tu naknadu će sada plaćati Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu tako što će sa autobuskim prevoznikom sklapati ugovor i međumesnom prevozu učenika.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs