Početna Politika Bojan Pajtić: Vučićeva ostavka dobra vest za sve građane

Bojan Pajtić: Vučićeva ostavka dobra vest za sve građane

0

bojan-pajtic

Demokratska stranka smatra da je odluka Aleksandra Vučića da podnese ostavku na mesto predsednika Vlade Srbije dobra vest za sve građane, izjavio je danas predsednik DS Bojan Pajtić.

Vanredni parlamentarni izbori će pokazati i Aleksandru Vučiću, i njegovom režimu da građani neće ćutati dok im se smanjuju plate, otimaju penzije, povećavaju porezi i cene, da neće mirno gledati kako se samo oni na vlasti bogate, kako od svojih smanjenih plata plaćaju privatne poslovne dogovore provučene kroz tajne ugovore i da neće pristati na ućutkivanje kritike, strahovladu i uništavanje institucija – navedeno je pisanoj Pajtićevoj izjavi.

Demokratska stranka će na izbore izaći sa programom kojim će pokazati da se reforme mogu sprovoditi i nova radna mesta otvarati bez smanjivanja plata, bez štednje na građanima, bez ućutkivanja kritike i bez zloupotrebe vlasti.

Čovek koji govori kako je ‘pre godinu i devet meseci zatekao državu pred bankrotom’ verovatno misli na ono što je sam ostavio u periodu svoje vlasti od 2012. do 2014. godine. Čovek koji, kada kaže ‘da ne želi pogled u prošlost’, misli samo na sopstvenu prošlost dok tuđu, falsifikovanu prošlost, već četiri godine koristi kao izgovor za sopstvenu nesposobnost, sada očekuje od građana još jednu šansu ‘da se otarasi mangupa u svojim redovima’ – naveo je Pajtić.

On je dodao da je jedini problem što je Aleksandar Vučić već toliko puta u prethodne četiri godine obmanuo građane, da nema pravo ni od koga da traži da mu ikada više veruje.

Izvor: Fonet
Foto: Tanjug