Početna Gradske teme U toku popis nelegalnih objekata u gradu i prigradskim naseljima

U toku popis nelegalnih objekata u gradu i prigradskim naseljima

sinagoga iz vazduha

Građevinska inspekcija u Novom Sadu intenzivno popisuje nelegalne objekte, koji treba da budu legalizovani najkasnije do 27. novembra.

Inspektori trenutno popisuju objekte u prigradskim naseljima Petrovaradin, Stepanovićevo, Ledinci, Bukovac, Rumenka, Čenej, Kać, Begeč, Kisač i Stari Ledinci. Oni su napravili detaljan plan radi efikasnijeg rada, tako da su u toku provere i u gradskim mesnim zajednicama “Sonja Marinković”, “Boško Buha”, Liman i Podbara, gde bi popis trebalo da bude gotov do 31. avgusta.

Popis građevina bez dozvole završen je u prigradskim naseljima Adice, Kovilj, Futog i Veternik, u skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata.

Popis bi, prema najavama, do 31. oktobra trebalo da bude završen i na području mesnih zajednica “Vidovdansko naselje”, “Slana bara”, “Bratstvo–Telep”, “Južni Telep”, “Jugovićevo”, “Gavrilo Princip”, “Narodni heroji”, “Šangaj” i “Žitni trg”.

U mesnim zajednicama “Klisa”, “Stari grad” i u Sremskoj Kamenici rok za popis pomeren je do 13. novembra zato što se tamo nalazi skoro najviše ilegalnih objekata.

Od 1. septembra do 13. novembra popis će se raditi u MZ “Detelinara”, “Nikola Tesla”, “Radnički”, “Prva vojvođanska brigada”, “Sava Kovačević”, “Salajka”, “Ostrvo”, “Omladinski pokret”, “Dunav”, “Ivo Andrić”, “Liman III”, “Vera Pavlović” i “7. jul”…

Kako Građevinska inspekcija i Zavod za urbanizam i stambene poslove još nisu oformili jedinstvenu bazu podataka, trenutno nije moguće saznati koliko u Novom Sadu ima nelegalnih objekata.

Izvor: Blic
Foto: Mladen Sekulić/Color Media Communications