Početna Gradske teme U toku radovi na održavanju Mosta slobode, saniraju se i pešačke staze

U toku radovi na održavanju Mosta slobode, saniraju se i pešačke staze

0

U toku su radovi na održavanju Mosta slobode i to druga faza koju izvodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Radovi su počeli 10. februara i podrazumevaju popravku obostranih pešačkih staza sa kameničke strane mosta (na delu od silazne rampe do tunela), zatim nastavak radova na antikorozivnoj zaštiti unutrašnjeg dela nosećeg sanduka mosta, popravku pešačke ograde i dilatacione spojnice, poručuju u Upravi.

Ugovorena vrednost radova je 40,5 miliona dinara, a rok za završetak radova je 320 dana.

“U protekle dve godine obavljeni su radovi na delu mosta sa novosadske strane, odnosno na deonici iznad Keja i kupališta Štrand, pri čemu je izvršena rehabilitacija obostranih pešačkih staza, sanacija stuba uz šetalište, unutrašnja antikorozivna zaštita, čišćenje sanduka mosta, sanacija pešačke ograde i zamena odbojnih ograda na kolovozu. Za ove radove uloženo je 68 miliona dinara. Pregledom Mosta slobode, stručnom procenom utvrđeno je da je most u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju, ali je u cilju dovođenja svih elemenata mosta u tehnički ispravno stanje i zaštite mosta od daljeg propadanja, bilo potrebno izvršiti radove koji su trenutno u toku”, zaključuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Izvor: 021
Foto: Pixabay