Početna Gradske teme Privatne firme čistiće centar grada: Uklanjaće se žvakaće gume

Privatne firme čistiće centar grada: Uklanjaće se žvakaće gume

0

Uklanjanje žvakaćih guma i sličnih nečistoća sa trotoara i drugih javnih površina koštaće Grad oko 12,5 miliona dinara s PDV-om, odnosno gotovo 11,4 miliona bez tog poreza.

Taj posao je na tenderu Uprave za komunalne poslove dodeljen novosadskoj firmi “Eurocom”, a ugovor je sklopljen na deset meseci. Javnom nabavkom obuhvaćeno je održavanje ulica u centru grada i to oko 82.125 metara kvadratnih popločanih behatonom, kao i 12.000 kvadrata asfaltnih površina, ali i onih obloženih mermerom i granitom.

Kako je se iz tenderske dokumentacije može primetiti, uklanjanje nečistoća s behatona planirano je u Dunavskoj ulici, Zmaj Jovinoj, Katoličkoj porti, Mite Ružića, na Keju, te pešačkih delova ulica Laze Telečkog, Miletićeve Njegoševe, kao i ulice Modene, Bulevara Mihajla Pupina (ispred bioskopa „Arena“), Trga Republike i drugih. Čišćenje mermenog i granitnog popoločanja i asfaltnih površina predviđeno je na Pozorišnom trgu, Trgu slobode, delu ulica Modene, Kralja Aleksandra i drugim.

Ekipe odabranog preduzeća izlaziće na teren, po dobijanju radnog naloga, s tim da će pre čišćenja morati da dokumentuju, fotografišu, zatečeno stanje, kao i da prikažu kako to sve izgleda nakon završenog posla. Osim toga, moraju voditi računa i da prilikom sređivanja javnih prostora ne oštete popločanje, te da za pranje i čišćenje ne koriste abrazivne metode, poput peskarenja, suvog leda i slično, niti hemikalije.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay