Početna Gradske teme U toku renoviranje tri novosadske osnovne škole

U toku renoviranje tri novosadske osnovne škole

0

Osnovna škola “Nikola Tesla” jedna je od tri novosadske škole koje se trenutno renoviraju i dograđuju, sa ciljem da je sledeće godine upiše više đaka, koji će učiti u boljim uslovima.

U toj školi grade se sprat i sportski tereni. Biće izgrađeno osam novih učionica, šest kabineta, jedna multifunkcionalna prostorija, kantina, dva lifta za decu sa invaliditetom, osam toaleta, razglas, video nadzor, tereni za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, kao i atletska staza sa jamom za skok u dalj, teren za tenis i teren za bacanje kugle.

Direktor OŠ “Nikola Tesla” Igor Milićević istakao je da će dogradnjom škole biti prošireni prostorni kapaciteti.

– To proširenje će omogućiti školi da u prvi razred upiše veći broj dece koja administrativno ne pripadaju području upisa u našu školu. Bez obzira na veliki obim infrastukturnih radova, školska 2017/18. godina u našoj školi će početi redovno po planu i programu Ministarstva prosvete – rekao je direktor Milićević.

Osim OŠ “Nikola Tesla” Protokolom o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa Gradom Novim Sadom o realizaciji Programa modernizacije škola, obuhvaćene su i OŠ “Veljko Vlahović” i OŠ “Ivo Lola Ribar”.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će te škole za šest do osam meseci imati neuporedivo bolje uslove za rad učitelja i nastavnika, ali i za boravak đaka.

– Vrednost radova na ovim objektima je 126 miliona dinara, a vrednost radova na sportskim objektima je 33 miliona dinara i to će finansirati Gradska uprava za obrazovanje. Dakle ukupno oko 160 miliona dinara bez PDV-a će biti uloženo u ovu školu, tako da se radi o velikoj investiciji. Očekujem kada dođemo na proleće 2018. godine da ćemo videti školu u potpuno novom ruhu – rekao je Vučević.

Izvor: Novisad.com
Foto: noovisad.rs