Početna Gradske teme U toku useljenje studenata s invaliditetom u domove SCNS

U toku useljenje studenata s invaliditetom u domove SCNS

0

U toku je useljenje studenata s invaliditetom i studenata iz društveno osetljivih grupa u domove Studentskog centra Novi Sad, saopšteno je iz studentskog centra.

Prema utvrđenoj rang listi, smeštaj je dobilo 120 studenata s invaliditetom i 102 studenta iz društveno osetljivih grupa. U Novom Sadu će najveći broj studenata s invaliditetom i studenata rekonvalescenata biti smešten u studentskom domu “Slobodan Bajić”. U Studentskom centru ističu da svih 10 studentskih domova ima izgrađene rampe za olakšan pristup osobama s ivaliditetom, a da unutar Službe smeštaja funkcioniše Kancelarija za smeštaj studenata iz društveno osetljivih grupa da im olakša proces konkurisanja, useljenja i stanovanja. Konkurs je okončan 18. novembra, a rok za useljenje je 6. decembar, kada ističe i rok za useljenje studenata starijih godina, za koje je konkurs okončan 1, a useljavanje je počelo 15. novembra.

– Studentski centar nastoji da svim studentima obezbedi što bolje uslove za stanovanje i učenje. Letos smo rekonstruisali terase i zamenili vrata u velikom broju soba u domovima “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović”. Rekonstruisali smo i Veliku menzu, a uveli smo niz novih servisa za studente, kako bismo im olakšali boravak – rekao je direktor SCNS Zoran Martinović.

On dodaje da se u osam domova u Novom Sadu i dva doma u Somboru i Zrenjaninu trenutno boravi 2.627 studenata, a u velikoj studentskoj menzi dnevno se pripremi između 4.500 i 5.000 obroka. Nakon 6. decembra, kada se završi useljavanje, u domovima će biti smešteno 3.006 studenata. Krajem oktobra i početkom novembra svi domovi su detaljno dezinfikovani, a zahvaljujući strogim antikovid merama trenuno je u izolaciji samo jedan student sa lakšim simptomima.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Wikipedia