Početna Gradske teme U vrtiće upisano 1.050 mališana, ispod crte ostalo 3.371 dete

U vrtiće upisano 1.050 mališana, ispod crte ostalo 3.371 dete

U vrtiće Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” ove godine upisaće se 1.050 mališana, dok je ispod crte ostalo 3.371 dete.

Podaci o upisu objavljeni su juče, 12. juna, na sajtu predskolska.rs i nema ih na vratima vrtića kao prethodnih godina zbog tehničkih problema, a roditelji čija su deca primljena moći će narednih dana da podnesu dokumenta za upis.

Kako navode u Predškolskoj ustanovi, od neupisane dece, njih 2.331 nalazi se na spisku odbijenih, a 1.040 na spisku onih koji su konkurisali za neraspisana mesta. Hoće li još dece biti upisano do septembra sa liste čekanja za sada se ne zna, ali se iz višegodišnje prakse zna da se uvek dozvoli i određeni upis dece preko kvote, tako da će verovatno još nekoliko stotina mališana ipak biti naknadno primljeno. Ostala deca koja nisu dobila mesto u državnom vrtiću će moći da se upišu u privatni vrtić i tu računaju na finansijsku pomoć Grada koji sufinansira boravak dece.

Ono što je još izvesno je da nekih dodatnih upisa neće biti jer ove godine nema gradnje vrtića, a ne zna se da li će se graditi naredne godine.

Podsetimo i da će tokom predstojeće školske godine doći do reforme i da će se Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” pretvoriti u osam posebnih ustanova, što je usvojeno na sednici Skupštine grada u petak, pri čemu opozicija nije bila saglasna sa ovim predlogom vlasti jer smatraju da time stranke na poziciji stvaraju dodatna radna mesta za zapošljavanje svojih članova u javnom sektoru.

Izvor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here