Početna Gradske teme U vrtiću “Bubamara” besplatan program inkluzivnih radionica za decu

U vrtiću “Bubamara” besplatan program inkluzivnih radionica za decu

0

Grad Novi Sad od oktobra 2019. godine sprovodi projekat „ZAJEDNO U INKLUZIJI – za dobrobit dece Novog Sada“. Partneri na projektu su PU „Radosno detinjstvo“, Centar za proizvodnju znanja i veština, Centar za socijalni rad, Dom zdravlja „Novi Sad“ i ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika. Projekat podržava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja uz pomoć zajma Svetske banke.

Cilj Projekta je unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od rođenja do polaska u školu, naročito za decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa.

U okviru projekta se za decu uzrasta od tri do šest godina odvija besplatan program radionica, svake subote u vrtiću „Bubamara“ na Klisi od 9.00 do 13.00 časova. Radionice se održavaju pod nazivom „Rastemo zajedno – Po ritemi bašk“, a sprovode ih saradnici Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ i ŠOSO „Milan Petrović“. Teme programa su nega i očuvanje zdravlja, čovekovo telo i čula, emocije, čovek kao deo prirodnog sistema, kako se bezbedno ponašati u saobraćaju, biljni i životinjski svet, očuvanje životne sredine, promene u prirodi, sportske aktivnosti, kao i likovne aktivnosti.

Pozivaju se roditelji da prijave decu na program besplatnih radionica, naročito decu koja nisu upisana u vrtić. Za učešće na radionicama roditelji mogu prijaviti dete SMS porukom (ili pozivom radnim danima od 9.00 do 12.00 časova) stručnom saradniku Predškolske ustanove telefonom na broj 063/560-294.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay