Početna Sport Uručena donacija Bokserskom klubu Vojvodina

Uručena donacija Bokserskom klubu Vojvodina

0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin posetio je zajedno sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenadom Borovčaninom Bokserski klub „Vojvodina“ na SPENS-u u kojem su unapređeni uslovi za treniranje donacijom BSS u iznosu od 2,5 miliona dinara i poklonom u vidu novog ringa po najvišim svetskim standardima.

“Ovo je veoma značajna donacija za bokserski sport u Novom Sadu. Zaista je u naš grad, u tom pogledu, dosta uloženo poslednjih nekoliko godina od kad je Nenad Borovčanin na čelu Bokserskog saveza Srbije. Ovaj sport je dobio na značaju na svim nivoima i upravo tako se i kreće ta podrška, od vrha države ka lokalnom nivou, jer su predsednik, kao i Vlada Srbije, odnosno resorno ministarstvo, prepoznali značaj boksa, pa se taj uticaj proteže i na gradove i opštine. Počevši od istorijskog događaja za boks, za sport i za Srbiju, a to je dobijanje domaćinstva svetskog prvenstva u boksu, do podizanja stipendija i nacionalnih penzija za najistaknutije sportiste, pa do suštinskog razumevanja važnosti sporta za sve uzrasne kategorije stanovništva, ta podrška je evidentna. Zahvaljujući toj dobroj energiji, od vrha države do lokalnog nivoa, mi ulažemo u bokserski sport više nego ikada, a samo u ovih par godina je obezbeđeno više sredstava nego u 30 prethodnih godina”, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Nenad Borovčanin je naglasio da je povod za posetu Novom Sadu nastavak podrške Programu omladinske škole boksa i uopšte razvoju boksa u Republici Srbiji.

“Pored toga što ovaj Bokserski klub ima veliku podršku Gradske uprave za sport i omladinu, koja im obezbeđuje odlične uslove za trening, i mi podstičemo njihove buduće uspehe. Zato smo danas uručili donaciju od 2,5 miliona dinara ovom klubu i doveli trenera sa Instituta za boks sa Kube, gospodina Durana, da poboljša trenažne procese. Isto tako, ranije smo salu opremili novim džakovima za boks, a obezbeđen je i novi ring na SPENS-u, dok će postojeći biti obnovljen. Želimo da ta sala ponovo stvara svetske šampione poput neprikosnovenog Slobodana Kačara”, rekao je Borovčanin.

Milan Kozomora predsednik BK „Vojvodina“ je istakao da će donacija doprineti tome da se Klub dalje razvija, a treneri stručno usavršavaju.

“Budućnost za BK „Vojvodina“ je svetla, a Novi Sad će ponovo biti grad svetskih šampiona u boksu”, rekao je Kozomora i naglasio da Klub broji preko 70 članova od 7 do 40 godina i da je pet godina u kontinuitetu prvoligaš.

Izvor: RTV
Foto: novisad.rs