Početna Gradske teme Učenica Jovine gimnazije osvojila tri zlatne medalje

Učenica Jovine gimnazije osvojila tri zlatne medalje

jovana_1

Učenica Jovine gimnazije Jovana Kondić osvojila je tri zlatne medalje na internacionalnom salonu inovacija “Arhiomedes” u Moskvi i jedno specijalno priznanje u Kataru.
Jovanin izum je prirodna termalna izolacija na bazi cementa, celuloze i zeolita i najpre je ušao u svetsko finale Guglovog takmičenja u inovacijama. Njen izum je ocenjen kao izuzetan jer je visokoefikasan, ne gori i može se reciklirati, čime čuva životnu sredinu.
“Ovo je za mene predivno iskustvo, jer sam osvarila svoj san, osvojivši tri zlatne medalje. Drago mi je što sam uspela da učinim svoj grad ponosnim i nadam se da će i ubuduće biti ovako dobrih rezultata”, navodi Jovana i dodaje da je posebno zahvalna Gradu jer joj je omogućio da ode u Moskvu i da predstavi Novi Sad i Srbiju u najboljem svetlu.

jovana2

Mlada inovatorka, koja pohađa drugi razred Gimnazije, u Moskvi je osvojila zlatnu medalju žirija Internacionalnog salona “New Time” iz Sevastopolja, kao i Hrvatskog saveza inovatora. Pozvana je u Kinu na salon inovacija u Šangaju koji se održava u spetembru.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući Jovanu Kondić i poručio da će Grad uvek podržavati uspešne učenike.
“Jovana je apsolutno dominirala u Moskvi osvojivši tri zlatne medalje za svoj izum. Uvek sam ponosan kada imam priliku da upoznam i podržim uspešne Novosađane, ljude koji stvaraju pravu sliku Novog Sada. Ovo je veliki Jovanin uspeh, ali i uspeh njene porodice i tima koji je sa njom radio, i još jedan sjajan rezultat Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj””, kaže Vučević, dodajući da bi voleo da ovako uspešni đaci ostanu da rade i žive u Srbiji.
Jovanina inovacija prethodno je osvojila i zlatnu plaketu na 28. Tesla festu u Novom Sadu.

Autor i foto: 021.rs