Početna Sport Gaćinović ponovo na terenu

Gaćinović ponovo na terenu

0

mijat-gacinovic-jpg_660x330

Odmah posle neprijatnog, pa i bolnog poraza od Napretka na svom terenu (0:1), kako je istakao šef stručnog štaba novosadskog superligaša Zlatomir Zagorčić, misli fudbalera Vojvodine usmerene su ka gostovanju u Novom Pazaru.
Iako je prvobitno bilo planirano da crveno-beli i Pazarci svoj duel odigraju u nedelju, susret je ipak na programu u subotu i to od 16 časova. U sklopu priprema za ovu utakmicu, kombinovani seniorski tim Vojvodine je u utorak odigrao trening susret s omladincima i izgubio(1:2).

“Uvek nam dobro dođu ovakve utakmice, jer u njima šansu mogu da pružim igračima koji imaju manju minutažu, kao i onima koji su se oporavili od povreda. Uz to, imali smo u ovoj utakmici priliku da vidimo motivisane omladince, pa je susret poslužio svrsi. Raduje me to što se Mijat Gaćinović potpuno oporavio od povrede i što na njega mogu da računam za duel s Novim Pazarom. Sada još očekujemo da se u tim vrati i iskusni štoper Nino Pekarić i nadam se da će i on biti u konkurenciji za sastav, čime bi moje zadovoljstvo radom igrača i stanjem u ekipi bilo kompletno”, rekao je Zagorčić.

Istakao je trener Vojvodine više puta činjenicu da za Novasađane nema laganih utakmica u Jelen Superligi, a to svakako neće biti ni ova koja sledi.

“Sve prvenstvene utakmice koje igramo su na svoj način dosta teške za nas. Lagani dueli u našoj ligi praktično više ne postoje, a Novi Pazar je tim koji je u naletu i igra veoma dobro. Ipak, mi smo posvećeni onom što sami radimo i ne osvrćemo se puno na igre suparnika”, dodao je Zlatomir Zagorčić.

Posle pauze od desetak dana tokom koje nije bio u timu, Mijat Gaćinović ponovo je uz saigrače i pred susret u Novom Pazaru je istakao:

“Bilo mi je potrebno malo vremena da se potpuno vratim u rad, ali stvari lagano dolaze na svoje mesto. Pred nama je utakmica s nezgodnim i jakim rivalom, ekipom koja se nalazi u vrlo dobroj formi i koja je uvek neugodna kada igra pred svojim navijačima. I nama i domaćinu pobeda je potrebna, tako da očekujem obostrano otvoren susret i dobar fudbal. Bilo bi lepo kada bismo osvojili sva tri boda i preokrenuli nepovoljan tok događaja i nadam se da ćemo uložiti maksimum znanja i snage da ispunimo cilj”.

U timu Vojvodine u Novom Pazaru neće biti Srđana Babića zbog žutih kartona, pa će šansu najverovatnije ponovo dobiti sve bolji Radovan Pankov.

Autor: Dnevnik
Foto: Fejsbuk