Početna Gradske teme Učenici u Novom Sadu u karantinu zbog virusa korona

Učenici u Novom Sadu u karantinu zbog virusa korona

0

U više škola u Novom Sadu i okolini učenici i nastavno osoblje se nalaze u karantinu i na ispitivanju zbog sumnje na zarazu virusom korona, jer su bili u kontaktu sa zaraženima.

Iako nema zvaničnih potvrda svih informacija koje se mogu čuti, ispituju se kontakti učenika i nastavnog osoblja iz OŠ “Jovan Popović”, OŠ “Jožef Atila”, Srednje medicinske škole, Gimnazije “Isidora Sekulić”, Mašinske škole i OŠ “Miroslav Antić” u Futogu, ali i dve škole u Sremu.

Iz nezvaničnih izvora, za 021.rs je rečeno da su deca iz OŠ “Jovan Popović” bila na takmičenju u Hrvatskoj u Puli gde su bili kontaktu sa osobom kojoj je dijagnostifikovana zaraza virusom korona. Ova deca su potom bila u kontaktu sa dvoje dece iz Srednje tehničke škole iz Rume, kao i sa detetom iz Srednje stručne škole “Borislav Mihajlović Mihiz” u Irigu.

Ove informacije su u osnovi potvrdili iz škole obaveštenjem na ulazu za sve roditelje i đake u kojima su demantovali da su deca zaražena. Takođe, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević je za RTS potvrdio da se ispituje stanje učenika u školi u Irigu.

Za ostale ustanove nema jasnih informacija, pa na primer za OŠ “Jožef Atila” se može čuti da je jedna učiteljica stavljena u karantin. U ostalim školama se govori o pojedinačnim slučajevima učenika ili nastavnog osoblja koje je u karantinu zbog kontakata sa nekim od zaraženih ili potencijalno zaraženih.

Napominjemo da za ove informacije mediji nisu dobili jasne potvrde državnih organa, kao i da su one izazvale niz glasina u Novom Sadu da su deca puštena iz više osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu i okolini, ali kako saznajemo, to se nigde nije dogodilo, osim u pojedinačnim slučajevima.

Dodajmo da je prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja od jutros u 8h ukupan broj potvrđenih slučajeva virusa korona u Srbiji 19, od kojih je u Novom Sadu četiri. Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović ranije je izjavio da se u Vojvodini nalazi nekoliko desetina građana u kućnoj izolaciji.

Sledeće informacije o broju zaraženih na nivou cele države biće objavljene u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay