Početna Gradske teme Udruženje policije “Dr Rudolf Arčibald Rajs” poziva Nebojišu Stefanovića da održi tribinu...

Udruženje policije “Dr Rudolf Arčibald Rajs” poziva Nebojišu Stefanovića da održi tribinu u Novom Sadu

policija-policijski-auto-1332932382-139888

Zbog sve ekstremnijih krivičnih dela na ulicama Novog Sada, Strukovno udruženje policije “Dr Rudolf Arčibald Rajs” poziva ministra policije Nebojšu Stefanovića da održi tribinu o ovim dešavanjima i pokaže “iskrenu želju, volju i snagu da probleme reši”.
Predsednik SUP-a Nenad Ljubišić kaže da je Novi Sad u medijima predstavljen kao najnebezbedniji grad u Srbiji, iako je stopa kriminala “evidentno manja za preko 14 odsto”.
“Zabrinjava način izvršenja određenih krivičnih dela, a koji se ogleda u visokom stepenu nasilja, upotrebom čak i automatskog vatrenog oružja, bezobzirnošću izvršilaca u odnosu na slučajne prolaznike, a što tim delima daje notu brutalnosti i krajnje bezobzirnosti. Strukovno udruženje policije smatra da su mediji negativno prenaglasili opšte stanje javne bezbednosti u Novom Sadu, ali evidentni su delikti sa ekstremnim elementima nasilja proteklih meseci”, navodi Ljubišić.
Ovo udruženje policije smatra da bi građani Novog Sada i službenici policijske uprave bili počastvovani kada bi Stefanović, kao ministar policije, održao tribinu što je učinio u drugim gradovima Srbije.
“Smatramo da je tribina prekopotrebna kako bi se podigao moral policijskih službenika, kako bi se kod dojučerašnjih pripravnika PU u Novom Sadu stekao i pojačao osećaj pripadnosti, kako bi se povećalo poverenje građana u policiju i na kraju kako bi se žitelji Novog Sada uverili da Ministarstvo unutrašnjih poslova zaista ima iskrenu želju, volju, snagu i sve neophodne kapacitete da reši njihove bezbednosne probleme”, poručuje Ljubišić.

Autor: 021.rs