Početna Sport Marić: Očekujemo brzu, borbenu i neizvesnu utakmicu sa ekipom OFK Beograd!

Marić: Očekujemo brzu, borbenu i neizvesnu utakmicu sa ekipom OFK Beograd!

0

zoran-maric_660x330

U subotu, konačno, počinje prolećni deo fudbalskog prvenstva Srbije, a ekipu Vojvodine očekuje tradicionalno neugodno gostovanje na Karaburmi i duel s OFK Beogradom.
Novosađani imaju želju da uspešno otvore ovaj deo takmičenja u Jelen Superligi, ali su svesni činjenice da i “romantičari” gaje istu ambiciju, što, barem u najavi, garantuje zanimljiv i neizvestan okršaj starih rivala.

Uz to, tradicija je na strani rivala, koji je na svom stadionu u međusobnim duelima zabeležio 29 pobeda, naspram samo 11 koliko su uknjižili fudbaleri Vojvodine (uz 17 remija).

Juče su crveno-beli odradili lakši trening u FC “Vujadin Boškov”, a trener Zoran Marić je rekao:

“Imamo određenih problema s povredama Ivana Rogača, Janka Tumbasevića, Elmira Asanija i Yona Merija i čekam izveštaj dr Borka Vukosava. Ostali kandidati za sastav odradili su manje zahtevan trening, u okviru kojeg smo radili na strategiji igre koju planiramo za duel s OFK Beogradom. Danas ćemo raditi na taktici za tu utakmicu i nadam se da ću moći da računam na sve kandidate za tim koje planiram da počnu duel na Karaburmi”.
Marić je izgleda rešio sve dileme vezane za tim.

“Dilema više nemam, ali ne bih o tome ovom prilikom. Očekujem borbenu i brzu utakmicu, koja će biti neizvesna i dosta komplikovana. Ekipa koja bude zadržala neophodnu koncentraciju tokom svih 90 minuta, imaće veće izglede da ostvari povoljan rezultat. Iskreno, nadam se da ćemo to biti mi, ali, ponavljam, ni malo lako neće biti stići do važnih bodova”, dodao je on.

Da li će u špicu napada igrati Stojanović ili Ćurko, ili je, možda, u opticaju i kombinacija bez pravog centarfora, s Lukovićem kao najbližim igračem mreži OFK Beograda.

“Ne bih se o personalnim rešenjima izjašnjavao preko medija. U svakom slučaju, očekujem da će igrači koji budu dobili priliku uložiti maksimum i da će zabeležiti povoljan rezultat”, naglasio je Zoran Marić, šef stručnog štaba Vojvodine.

Duel na Karaburmi počinje u 13.30 časova (RTV1).

Današnji trening presudan

Šef medicinskog tima fudbalera Vojvodine dr Borko Vukosav, ovako je ocenio trenutnu situaciju vezanu za povređene igrače crveno-belih:

“Ivan Rogač je zaradio povredu kolena i podvrgnut je terapiji, baš kao i Janko Tumbasević, koji je dobio bolan udarac u mišić u utakmici s Proleterom. Posle današnjeg treninga znaćemo da li će trener Marić moći da računa na njih za susret sa OFK Beogradom. Yon Meri lagano ulazi u proces treninga i za Kamerunca isto važi to da ćemo tek posle treninga imati jasniju sliku o njegovom stanju. Jedino je sigurno da Elmir Asani neće biti u kombinaciji za tim, iako je bolje i lagano se oporavlja od povrede skočnog zgloba”.

Autor: Dnevnik
Foto: Uefa.com