Početna Gradske teme Uklonjeni grafiti mržnje na Somborskom bulevaru

Uklonjeni grafiti mržnje na Somborskom bulevaru

grafiti-mrznja-gradsko-zelenilo-jpg

Antigrafitna jedinica “Gradskog zelenila” danas je uklonila grafite mržnje na Somborskom bulevaru koji su vređali Srbe iz republike Srpske, saopštilo je Gradsko zelenilo.
Kako se navodi, uvredljivi grafiti bili su ispisani na fasadi koja je u potpunosti morala da bude prekrečena.

grafiti-mrznja

“Grafiti su na najvulgarniji način bili usmereni protiv Srba iz Republike Srpske, što je nedopustivo za Novi Sad, grad tolerancije i tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa. Naši sugrađani koji su tokom rata devedesetih godina preživeli golgotu i morali da se dosele u Novi Sad u borbi za goli život, sigurno da nisu zaslužili ovakve uvrede i poruke koje su bile ispisane na zidu na pomenutoj lokaciji”, piše u saopštenju Gradskog zelenila.

Podseća se da su radnici Gradskog zelenila grafite slične sadržine sa iste lokacije, usmerene protiv pripadnika muslimanske veroispovesti, uklonili pre samo nekoliko meseci.

“Veliki broj grafita mržnje na fasadama novosadskih zgrada, među kojima su najzastupljeniji kukasti krstovi, sigurno da predstavlja opomenu da se ovakvim pojavama svim zakonom dozvoljenim sredstvima mora stati na put”, navodi se u saopštenju.

Autor: RTV
Foto: JKP Gradsko zelenilo