Početna Gradske teme Ulica braće Bošnjak u Futogu dobila kanalizaciju

Ulica braće Bošnjak u Futogu dobila kanalizaciju

1502_11Završena je izgradnja atmosferske kanalizacije u Ulici braće Bošnjak u Futogu.

Prošle godine u ovoj ulici izgrađena je atmosferska kanalizacija od Ulice Stepe Stepanovića do kanala V-800, a sada su završeni radovi na deonici od Ulice Stepe Stepanovića do Ulice cara Lazara.

Sa obe strane saobraćajnice u Ulici braće Bošnjak postojali su otvoreni kanali koji su funkcionisali kao upijajući, a koji su neadekvatno održavani zbog čega se na kolovozu i pešačkoj stazi zadržavala veća količina vode. Dno kanala obloženo je betonom kako bi se voda slivala u šahtove i odvodila u kolektor koji je izgrađen na parnoj strani ulice i iznad kojeg su takođe postavljene betonske kanalete. Kolektorom, dužine od oko 1200 m, atmosferske vode biće odvođene do kanala V-800.  Izgradnjom ovog kolektora rešava se i problem odvođenja površinskih voda iz Ulice Svetozara Markovića, deo sliva iz Ulice cara Lazara i okolnih ulica čiji je nagib terena prema Ulici braće Bošnjak.

Atmosfersku kanalizaciju je napravilo preduzeće GP “Graditelj NS” DOO, a vrednost ove investicije je 11.749.483 dinara.

Izgradnjom atmosferske kanalizacije u Ulici braće Bošnjak stvoreni su tehnički preduslovi da se ovaj problem u narednom periodu reši i u ulicama Jovana Dučića i Stepe Stepanovića, za šta je već pripremljena projektna dokumentacija, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Autor:021