Početna Gradske teme Ulice Novog Sada poneće imena glumaca i ratnika iz devedesetih

Ulice Novog Sada poneće imena glumaca i ratnika iz devedesetih

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komisija za davanje imena ulica odlučila je da nekoliko ulica u gradu ponesu imena troje glumaca i više ratnika iz devedesetih godina. U saopštenju se kaže da je komisija odlučila da dve ulice u novosadskom naselju Sajlovo 27. i 28. dobiju imena po poznatim glumcima Nikoli Simiću i Borivoju Bori Todorović, a 14. ulica da se nazove po Draganu Lakoviću glumcu i pevaču.

Članovi Komisije većinom glasova prihvatili su i predlog da ulica u Veterniku, parcela broj 3418/2 dobije naziv po Novosađaninu Goranu Maletiću, regrutu JNA, stradalom na početku sukoba u Sloveniji 1991. godine sa još 30 mladića koji su nevini poginuli tokom desetodnevnog rata u Sloveniji.

Članovi Komisije prihvatili su predlog MZ “Sremska Kamenica” da ulica na parceli broj 5699/1 i 5700/4 dobije naziv Ulica lovačkog dola, a članovi su prihvatili i predloge MZ “Jugovićevo” da ulica Sajlovo 31 dobije naziv po policijskom generalu Veljku Radenoviću, koji je devedesetih ratovao u Bosni, a potom na Kosovu.

Komisija je saopštila da su imena dobile ulice Sajlovo 12 po Aleksandru Masleši, ulica Sajlovo 11 po Stevi Pavloviću i ulica Sajlovo 18 po Spomenku Gostiću. Komisija nije navela ko su osobe koje su dobile imena, a pretragom na internetu se može videti da se najverovatnije radi o Aleksandru Masleši (1976 – 1994) koji se navodi kao najmlađi borac Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske i Spomenku Gostiću (1978 – 1993) koji je, kako se navodi bio najmlađi odlikovani borac Vojske Republike Srpske. S druge strane, nije moguće saznati ko je izvesni Steva Pavlović.

O ovim predlozima, Skupština grada će raspravljati na jednoj od narednih sednica.

Autor: 021.rs