Početna Gradske teme UNICEF poziva Novosađane da pomognu deci sa posebnim potrebama

UNICEF poziva Novosađane da pomognu deci sa posebnim potrebama

Početkom juna građani Novog Sada će biti u mogućnosti da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje im stižu uz majske račune JKP ,,Informatika’’.

Građani dobijaju blanko uplatnicu koju mogu da popune željenim iznosom, a svojom donacijom podržavaju program Sport za sve. Kroz ovaj program UNICEF nastoji da doprinese socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekreaciju i sport.

,,U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najugroženijim članovima društva. Ova deca suočavaju se sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje. Samo zajedničkim snagama ovo možemo da promenimo’’ izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a, pozivajući sve zainteresovane Novosađane da podrže ovu jednokratnu akciju.

UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju.

Izvor i foto: UNICEF Srbija