Početna Gradske teme Zgrada Hitne pomoći na Telepu počinje da radi 21. juna

Zgrada Hitne pomoći na Telepu počinje da radi 21. juna

Zgrada Hitne pomoći na Telepu počeće sa radom 21. juna.

Kako je objasnio pokrajinski premijer Igor Mirović, ovo je rok u kome se očekuje da ovaj objekat, čiju su izgradnju finansirali zajedno sa Novim Sadom, proradi.

Podsetimo da je sedište Hitne pomoći trebalo da bude otvoreno 12. marta, ali je sve odloženo zbog dodatnih radova na protivpožarnoj zaštiti i da je rok za završetak tih radova otprilike polovina juna. Za zgradu Hitne pomoći izdvojeno je 335 miliona dinara, dok su dodatni radovi koštali još 19,3 miliona.

Otvaranjem ove zgrade, hitne medicinske službe će konačno dobiti svoje sedište i pored administracije i garaže za vozila, tu će se nalaziti noćno dežurstvo za decu i odrasle sa ordinacijama, čekaonicom, laboratorijom i drugim sadržajima.

Mirović, koji je danas predstavnicima 21 zdrastvene ustanove iz Vojvodine predao 21 sanitetsko vozilo, takođe je najavio da će u novosadsku Dečiju bolnicu tokom jula, najkasnije avgusta stići i potom proraditi magnetna rezonca.

Govoreći o daljim ulaganjima u zdrastveni sistem u glavnom gradu pokrajine, vojvođanski premijer je rekao i da očekuje da do kraja godine bude raspisan tender za gradnju B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine, odnosno nedovršenog dela zgrade koji se naslanja na pre nekoliko godina sagrađen Urgentni centar. Mirović smatra da će radovi na ova dva bloka, kojima će se značajno povećati i poboljšati kapaciteti KCV-a, početi naredne godine.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay