Početna Gradske teme Od četvrtka izmena saobraćaja i trase prigradskih linija od 52 do 56

Od četvrtka izmena saobraćaja i trase prigradskih linija od 52 do 56

Režim saobraćaja i trase pojedinih linija GSP-a biće privremeno izmenjeni od četvrtka, 7. juna, na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Futoške ulice, zbog izgradnje vrelovodne mreže.

Radovi će se izvoditi u delu od Ulice Ognjena Price, do raskrsnice sa Futoškom ulicom, do 22. juna.

Za vreme ovih radova zabranjuje se desno skretanje iz Bulevara oslobođenja u Futošku ulicu, odnosno iz Bulevara oslobođenja na prilazu raskrsnici sa Futoškom ulicom. U smeru od Železničke stanice prema Mostu slobode određen je obavezan smer pravo i levo, a zauzima se krajnja desna saobraćajna traka i deo srednje desne trake, u delu od Ulice Ognjena Price do raskrsnice sa Futoškom ulicom.

Linije GSP-a koje saobraćaju prema Veterniku, Begeču i Futogu, odnosno linije broj 52, 53, 54, 55 i 56, za vreme trajanja radova, biće preusmerene, tako da od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Ulice Novosadskog sajma, saobraćaju Ulicom Novosadskog sajma i Hajduk Veljkovom ulicom, i dalje postojećom trasom.

Autobusi će tokom prve faze radova saobraćati na sledeći način:

Novi Sad – Veternik – Futog – Begeč
Železnička stanica – Bulevar oslobođenja – Ulica Novosadskog sajma – Hajduk Veljkova ulica – Futoški put – redovna trasa.
Na izmenjenom delu trase koristiće se postojeća autobuska stajališta.

Begeč – Futog – Veternik – Novi Sad
Redovna trasa kretanja.
Početak druge faze radova, kada će se ponovo menjati trase, očekuje se od 22. juna, o čemu će putnici biti naknadno obavešteni.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay