Početna Gradske teme UNICEF uplatnica za pomoć roditeljskoj liniji uz julske račune za JKP “Informatika”

UNICEF uplatnica za pomoć roditeljskoj liniji uz julske račune za JKP “Informatika”

0

Unicef logo

Građani Novog Sada mogu da podrže rad roditeljske telefonske linije kroz uplatnice UNICEF-a, koje prispevaju uz julske račune za JKP “Informatiku”. Svim zainteresovanim građanima omogućeno je da na već popunjenim uplatnicama dopišu željeni iznos donacije, te da plaćanje izvrše na šalterima pošte, odnosno banke po izboru.

U Beogradu je tokom prošlog meseca, kroz uplatnice UNICEF-a prispele uz junske račune za JKP “Infostan”, prikupljeno više od 900.000 dinara koji su preusmereni za pomoć i podršku ovoj liniji.

UNICEF u Srbiji uspostavio je roditeljsku liniju na besplatnom i poverljivom broju telefona 0800 007 000, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, kako bi roditeljima obezbedio besplatnu i stručnu pomoć savetnika. Linija trenutno radi od 17 do 20 časova svakoga dana, a kako bi funkcionisala punim kapacitetom, potrebne su nove donacije.

UNICEF poziva Novosađane da nastave da neguju humanost i prepoznatljiv duh solidarnosti, i da kroz donacije roditeljskoj liniji direktno pomognu unapređenje roditeljstva i dobrobiti svakog deteta u našoj zemlji.

Intenzivne društvene promene, ekonomsko osiromašenje porodice, jačanje potrošačkog mentaliteta i novine koje nosi internet društvo donose i sve više izazova u vaspitavanju dece. Roditelji se pitaju kako da se postave kada dete ima napade besa u najranijem periodu života, kada kreće u vrtić ili školu ili kada kao tinejdžer ispituje granice roditeljske tolerancije, kako da zaštite dete od nasilja na društvenim mrežama, maltretiranja vršnjaka ili kako da mu pomognu kada proživaljava prvu neuzvaćenu ljubav.

Roditelji su deci najvažnije osobe u životu. Oni su tu da ih zaštite, nauče i posavetuju, razgovaraju o svemu što ih interesuje. Oni deci postavljaju sistem vrednosti koji će ih pratiti kroz život. Roditeljska linija osmišljena je kao pravovremena i stručna pomoć za prevazilaženje svakodnevnih problema sa kojima se roditelji suočavaju tokom perioda odrastanja njihove dece.

UNICEF se širom sveta finansira isključivo iz dobrovoljnih donacija – vlada, vladinih agencija, fondacija, korporativnog sektora i pojedinaca. U našoj zemlji, UNICEF sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe koji su usmereni na podršku državi da obezbedi zdravo odrastanje svakog deteta, optimalan razvoj u ranom detinjstvu, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje, odgovarajuću socijalnu zaštitu dece i porodica, kao i socijalno uključivanje marginalizovane dece i adolescenata.

Autor: NsHronika
Foto: wikipedia