Početna Gradske teme Univerzitet Edukons dobio studentski dom

Univerzitet Edukons dobio studentski dom

0

edukons06

Prvi privatni studentski dom, koji je u sastavu međunarodnog kampusa Univerziteta Edukons, otvoren je danas na platou ispred doma u Sremskoj Kamenici. Prisutnima su se obratili rektor Edukonsa, prof. dr Aleksandar Andrejević i specijalna savetnica potpredsednice Vlade Republike Srbije, prof. dr Branka Drašković.

edukons02

Ovaj moderan i konforan studentski dom će zajedno sa nastavnim programima doprineti podizanju nivoa i kvaliteta ne samo Univerziteta Edukons, već ukupnog obrazovnog sistema u Srbiji. Unapređenje smeštajnih kapaciteta sa dobro akreditovanim i osmišljenim nastavnim programima su faktori koji će svakako doprineti da obrazovani, proaktivni mladi ljudi, ostanu u ovoj sredini i da unaprede ne samo Kamenicu, Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju“, izjavila je prof. dr Drašković.

edukons03

Prema rečima rektora Univerziteta Edukons, prof. dr Aleksandra Andrejevića, otvaranje kampusa predstavlja nešto sasvim novo, jer dugo nije bilo ulagano u visoko obrazovanje i studentski standard. Dom raspolaže sa 50 dvokrevetnih soba, a svaka od njih poseduje krevet, radni sto, garderober, kuhinju i kupatilo. Osim navedenog, budućim stanarima su na raspolaganju besplatan parking i internet, vešernica, studentski kafe-restoran, prostorije za druženje i učenje, pošta, fotokopirnica ali i savremeno opremljen fitnes i spa centar.

edukons11

Edukons dom je otvoren za sve mlade ljude koji studiraju u Novom Sadu, nezavisno od izabranog univerziteta. Za studente Univerziteta Educons biće odobren popust od 10% na školarinu i na troškove stanovanja, a plaćanje će se moći realizovati u 12 mesečnih rata. Cena boravka u domu uključuje sve režije i iznosi 130 evra mesečno.

edukons14

edukons13

Autor: Maja Guzijan